lauantai 23. toukokuuta 2015

Keväinen salaatti



Kevään tullen salaatti valtaa jälleen paikkansa ruokapöydässä.
Kasvikset maistuvat niin paljon paremmilta kypsyttyään auringonpaisteessa.

Keväällä löydät luonnosta ilmaisia ja maistuvia salaattiaineksia.
Tähän salaattiin kävin keräämässä niityltä pieniä poimulehtiä, 
maitohorsman alkuja ja käenkaalin eli ketunleivän uusia lehtiä ja kukkasia.
Muista kerätä kasvit puhtailta paikoilta 
ja kerää vain sellaisia kasveja, jotka varmasti tunnistat.

Käenkaalin kukkaset koristivat salaatin kauniisti.
Kesän makua salaattiin toivat Reko-torilta ostetut kotimaiset mansikat.
Mansikoiden lisäksi pilkoin salaattiin lähituottajan leipäjuustoa.
Salaatinkastikkeeksi pirskottelin vain kevyesti luomuoliiviöljyä.


Keväinen salaatti

  • 1 pussi jääsalaattia
  • 10 maitohorsmanalkua
  • kourallinen käenkaalin lehtiä ja kukkia
  • kourallinen poimulehtiä
  • 3 tomaattia
  • 15 cm pala kurkkua
  • 2 kevätsipulia
  • rasia (250g) mansikoita
  • 200 g leipäjuustoa
  • luomuoliiviöljyä
  1. Huuhdo tarvittaessa villivihannekset.
  2. Revi jääsalaatti ja sekoita villivihannesten kanssa. Säästä käenkaalin kukat salaatin päälle koristeeksi.
  3. Pilko muut raaka-aineet ja sekoita salaattiin.
  4. Koristele salaatti käenkaalin kukilla ja pirskota päälle oliiviöljyä.


Kesällä koko luonto 
kauniina vihertää,
"On tämä eläminen lystiä",
hiirikin kihertää.
Näin sitä mennään,
hyppien ja käymäjalkaa.
Tästä se iloinen kesätanssi alkaa!

2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköinen salaatti :) Jos itse omistaisin isomman keittiön ja tilaa missä kokkailla niin perustaisin ruokablogin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia Nita ja tervetuloa lukijaksi <3!
      Minäkin suunnittelin blogin perustamista pitkään.
      Aina on hyvä olla haaveita. Varo vain, kohta päivität blogiasi tiuhaan tahtiin :).

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!