Selailin vanhoja keittokirjoja ja vastaan tuli pieni Creme Bonjourin reseptikirjanen,opiskeluaikoina hankittu.
Muistin tehneeni siitä silloin joskus maistuvaa munakasrullaa.
Ohje löytyi, muokkasin sitä hiukan ja laitoin täytteeksi
puoli annosta kylmää nokkosmuhennosta (klik) ja kylmäsavulohta.
Munakasrulla sopii juhlien tarjoilupöytään, brunssille,
piknikille tai vaikkapa iltapalalle.
Munakasrulla
- 50 g voita
- 1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl täysmaitoa
- 0,5 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa
Täyte:
- puoli annosta nokkosmuhennosta (klik)
- 250 g kylmäsavulohta
- Mittaa kattilaan voi, tuorejuusto, maito,valkopippuri ja leivinjauhe.
- Kuumenna hiljalleen kokoajan sekoittaen kunnes seos sakenee.
- Ota kattila liedeltä ja mausta seos suolalla.
- Erottele kananmunan keltuiset ja valkuaiset.
- Lisää keltuaiset seokseen voimakkaasti sekoittaen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto munakastaikinaan.
- Levitä seos voidellun leivinpaperin päälle uunivuokaan. Minulla oli käytössä n30x40cm vuoka.
- Paista munakasta 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
- Kaada paistunut munakas öljyllä voidellun leivinpaperin päälle.
- Levitä täyteaineet; nokkosmuhennos ja pilkottu kylmäsavulohi tasaisesti pohjan päälle ja rullaa munakas tiiviiksi rullaksi.
- Nosta munakasrulla jääkaappiin ja tarjoa se kylmänä tai leikkaa rulla heti viipaleiksi ja tarjoa lämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!