perjantai 8. toukokuuta 2015

Parsakeitto


Keväinen perjantai-ilta ja parsakauden keitto.
Vihreää parsaa, kuivattua nokkosta, kermaa ja loraus kuivaa sherryä.
Maistui myös Kriitikoille.


Parsakeitto 4-6 ruokailijalle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • nippu vihreää parsaa
  • 8 dl vettä
  • 1 rkl kuivattua nokkosta
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl tapiokatärkkelystä
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • suolaa
  1. Kuori ja pilko sipulit. Kuori parsojen varret, leikkaa puumainen alaosa pois. Pilko parsat parin sentin paloiksi.
  2. Lämmitä öljy kattilassa ja kullota sipulit öljyssä.
  3. Lisää parsat kattilaan, pyöräyttele niitä öljyssä. Lisää vesi ja kuivattu nokkonen.
  4. Anna parsojen kiehua 4 minuuttia.
  5. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
  6. Nosta kattila takaisin liedelle. Lisää kattilaan kerma, jonka joukkoon on sekoitettu tapioka ja pyöräytä joukkoon pippurit.
  7. Anna keiton kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
  8. Mausta keitto sherryllä ja suolalla.
  9. Koristele annokset parsanupuilla.


Rakkaudesta vihreään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!