Keväinen perjantai-ilta ja parsakauden keitto.
Vihreää parsaa, kuivattua nokkosta, kermaa ja loraus kuivaa sherryä.
Maistui myös Kriitikoille.
Parsakeitto 4-6 ruokailijalle
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- nippu vihreää parsaa
- 8 dl vettä
- 1 rkl kuivattua nokkosta
- musta- ja valkopippuria myllystä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl tapiokatärkkelystä
- 1 rkl kuivaa sherryä
- suolaa
- Kuori ja pilko sipulit. Kuori parsojen varret, leikkaa puumainen alaosa pois. Pilko parsat parin sentin paloiksi.
- Lämmitä öljy kattilassa ja kullota sipulit öljyssä.
- Lisää parsat kattilaan, pyöräyttele niitä öljyssä. Lisää vesi ja kuivattu nokkonen.
- Anna parsojen kiehua 4 minuuttia.
- Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Nosta kattila takaisin liedelle. Lisää kattilaan kerma, jonka joukkoon on sekoitettu tapioka ja pyöräytä joukkoon pippurit.
- Anna keiton kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
- Mausta keitto sherryllä ja suolalla.
- Koristele annokset parsanupuilla.
Rakkaudesta vihreään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!