Kevät!
Kevään tullen luonnonpuutarha tarjoaa parastaan.
Tällä kertaa keräsin pieniä horsman alkuja.
Maitohorsma on suomalaisen luonnon oma parsa.
Kerää horsmat nuorina alkuina ennen lehtien kasvamista.
Ryöppäsin horsmat pikaisesti kiehuvassa vedessä ja asettelin ne uunimunakkaan pinnalle vuohenjuustokiekkojen kanssa.
Kevät toi myös kanat kadullemme.
Jos seurailet Vallatonta Keittiöä Instagramissa,
niin näitkin jo kuvia näistä ihastuttavista kaakattajista.
Tämä munakas tehtiin näiden kanojen ensimmäisistä munista.
Munakkaan pohjalle kuullotin sipulia ja paistoin kinkkua.
Munakas valmistui uunissa.
Horsmamunakas
- 40 maitohorsman alkua
- vettä horsmien ryöppäämiseen
- 4 siivua ilmakuivattua kinkkua
- 1 sipuli
- öljyä
- 1 tl timjamia
- 6 kananmunaa
- 6 rkl kermaa
- vuohenjuustoa
- suolaa
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ryöppää horsmat nopeasti. Kaada horsmat lävikköön ja valuta hyvn.
- Pilko kinkku kuutioiksi.
- Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli paistipannulla öljyssä, lisää kinkkukuutiot sipulin joukkoon ja mausta seos timjamilla.
- Voitele uunivuoka kookosöljyllä ja kippaa sipuli-kinkkuseos tasaisesti vuoan pohjalle.
- Sekoita kananmunat ja kerma sekaisin ja kaada tasaisesti vuokaan.
- Asettele ryöpätyt horsmat munakkaan pinnalle. Leikkaa vuohenjuustosta kiekkoja ja asettele ne vuokaan.
- Ripottele pinnalle suolaa.
- Paista munakas uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
- Nauti salaatin ja grillatun lihan tai kalan kera.
Linkkejä:
Juuri tänään kävelyllä puhuttiin kaverin kanssa tuosta horsmien käytöstä, kun polun varrella oli pilvin pimein noita horsman alkuja. Taidanpa kerätä loppuviikosta ja käyttää kasviskiusaukseen.
VastaaPoistaT. Täysin arkista
Kiitos kommentista Kristiina :).
PoistaHorsman alut ovat meillä juuri nyt parhaimmillaan ja mikä parasta, täysin ilmaisia.
Kasviskiusaus kuulostaa hyvältä idealta villivihannesten käyttöön, taidanpa kokeilla :).