sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Rikkaruohoruokaa eli paistetut maitohorsmat



Perjantaina töiden jälkeen vedin saappaat jalkaan, 
otin korin käsivarrelle ja lähdin niitylle.
Villiruokaa ja irrottautuminen työviikosta yhdellä kertaa.
Keräsin koriini maitohorsman alkuja.
Idean ruokaan varastin siskoni keittiöstä.
Tämä ruoka herätti ruokapöydässä hilpeitä kommentteja.

Kriittinen Ruokailija: "Jos meiltä loppuis rahat ja ruoka, niin äiti tekis sitten ruokaa ruohosta."

Niinpä niin, rikkaruohoruokaa, hih.
Ryöppäsin maitorsmat nopeasti,
kastoin ne 3-4 verson nipuissa taikinaan ja 
paistoin kuumalla pannulla kookosöljyssä rapeiksi.
Maitohorsmien kanssa tarjolla oli keväistä salaattia (klik).



Paistetut maitohorsmat

  • n. 80 maitohorsman alkua
  • vettä ryöppäämiseen
Taikina:
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl teff-jauhoa (voit korvata mieleiselläsi jauholla)
  • 1 tl Provencale-yrttiseosta
  • ripaus mustapippuria ja valkopippuria
  • suolaa
  • kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen
  1. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiuhuvaksi ja ryöppää horsmanalut nopeasti.
  2. Kaada lävikköön ja valuta hyvin.
  3. Sekoita taikinan aineet keskenään.
  4. Ota 3-4 horsmaa yhteen nippuun ja kasta nippu taikinaan.
  5. Nosta niput suoraan kuumalle pannulle kookosöljyyn paistumaan. Paista muutama minuutti molemmin puolin niin, että niput ovat rapsakoita ja hyvän värisiä. 
  6. Tarjoile lämpiminä salaatin kera tai lisukkeena kalalle/lihalle.


Tiesitkö?
Maitohorsman lehdet sisältävät valkuisaineita,
C-vitamiinia ja karoteenia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!