Voihan pullanhimo! Luulenpa, että syytän vaiko kiitän? tästä himosta Gluteenitonta leivontaa-blogia ja sen herkullisia Instakuvia! Monet vuodet olen pärjännyt ilman pullaa ja haistellut vain kateellisena muiden pullantuoksuja.
Nyt en voinut enää vastustaa kiusausta kokeilla, että onnistuisinko?!?
Alkuperäisen reseptin löydät Gluteenitonta leivontaa(klik)-sivulta.
Hankalin osuus oli korvaavan jauhoseoksen keksiminen. Voi, kuinka helppoa olisikaan, kun voisi käyttää valmiita seoksia.
Päädyin valitsemaan mahdollisimman vaaleita jauhoja; hirssiä, durraa, kookosta, tapiokaa ja pofiberiä. Psylliumia tuomaan sitkoa ja ksantaania, jotta pullat pysyisivät koossa. Pullien täytteeksi valmistin vaniljakreemiä valmiista jauheesta. Vaniljakreemistä olen kirjoitellut tänne (klik).
Taikina vaikutti valmistamisen jälkeen hiukan tahmealta. Mutta jauhotin leivonta-alustan reilusti hirssijauholla ja kaadoin taikinan alustalle. Reilusti jauhoja taikinan pinnalle ja taikinan vaivaus käsin. Tämän jälkeen taikina oli helppo kaulita ja rullata täytteen levittämisen jälkeen.
En kohottanut taikinaa ennen leipomista, vaan vasta valmiina pullina pellillä.
Gluteenittomat vaniljapullat:
(n. 16 kpl)
- 3 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 0,5 rkl kardemummaa
- 2 tl psylliumia
- 1 muna
- 2,5 dl hirssijauhoa
- 2,5 dl durraa
- 1 dl kookosjauhoa
- 1 dl tapiokatärkkelystä
- 0,5 tl ksantaania
- 0,5 dl pofiberiä
- 100 g voita sulatettuna
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- 3 dl vettä
- kananmuna pullien voiteluun
- Valmista vaniljakreemi ohjeen mukaan.
- Sulata voi ja siirrä sivuun jäähtymään.
- Murenna hiiva yleiskoneen taikinakulhoon.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada hiivan päälle. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon.
- Lisää kulhoon suola, sokeri, kardemumma ja psyllium.Sekoita.
- Pysäytä kone hetkeksi ja anna psylliumin turvota muutama minuutti.
- Lisää kananmuna taikinaan.
- Sekoita jauhot keskenään.
- Lisää puolet jauhoista koko ajan sekoittaen, lisää voisula ja loput jauhot.
- Anna taikinan pyöriä kunnolla.
- Kaada taikina hyvin jauhoitelulle leivinalustalle, ripottele jauhoja taikinan päälle ja vaivaa taikinaa käsin.
- Kauli taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
- Levitä vaniljakreemi taikinalevylle ja rullaa "kääretortuksi".
- Leikkaa terävällä veitsellä n.1,5cm siivuja ja nostele siivut pullavuokiin.
- Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla puoli tuntia.
- Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!