lauantai 17. tammikuuta 2015

Sinihomejuustoa ja punajuuria


Mikä on sinun keittiösi yleisin lisuke ruoalle?
Vallattomassa keittiössä pyritään käyttämään vaihdellen kotimaisia juureksia. Tällä kertaa porstuan korissa oli pussinpohjallinen punajuuria ja jääkaapissa paketillinen Peltolan(klik) sinihomejuustoa. Mausteeksi punajuurivuoat saivat tuoretta rosmariinia ja mustapippuria. Päälle loraus oliiviöljyä ja vuoat uuniin.

Kuten kuvista huomaat, olen koukoussa uusiin pikkuvuokiini, jotka löysin Kaunis Coto(klik)-liikkeestä. Annosvuoissa punajuuret kypsyivät nopeasti ja tasaisesti. 





Punajuurivuoat:
(4 annosta)

  • 400 g kuorittuja punajuurikuutioita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • oksa tuoretta rosmariiniä
  • sinihomejuustoa
  1. Kuori ja pilko punajuuret.
  2. Jaa kuutiot neljään uuninkestävään annosvuokaan.
  3. Pyöräytä myllystä mustapippuria kuhunkin vuokaan ja nypi tuoreesta rosmariinioksasta lehdet punajuurien joukkoon.
  4. Valuta 0,5 rkl:sta oliiviöljyä/vuoka punajuurikuutioiden päälle.
  5. Murusta sinihomejuustoa vuokien pinnalle makusi mukaan, enemmän taikka vähemmän.
  6. Nosta vuoat uuniin ja kypsennä 200 asteessa n. 20 minuuttia.
  7. Tarjoa lisukkeena.


Täältä voit kurkata (klik), mitä kaikkea punajuuri sisältää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!