Tämä spagetti on minun ehdoton suosikkini kaikista maistamistani gluteenittomista/viljattomista pastoista. Mustapapuspagettiin jää suorastaan koukkuun!
Tällä kertaa paahdoin spagetin kaveriksi uunissa punajuurilohkoja. Annos sai makua vuohenjuustosta ja lehtipersiljasta valmistetusta pestosta. Pakastan kesällä oman maan persiljaa mahdollisimman paljon talven varalle. Niinpä pakastimesta on helppo napata annospussi persiljaa ja valmistaa siitä maukas kastike.
"A la eco -papupastat sopivat suurimmalle osalle ihmisistä, koska ne ovat luontaisesti gluteenittomia, vegaanisia eivätkä ne sisällä kananmunaa. Papupasta on myös keitettyjä papuja hellempi ruoansulatukselle ja lempeämpi valinta vatsallesi. Papupastan sisältämät hiilihydraatit ovat hitaita, ja proteiini ja kuidut pitävät kylläisenä pitkään."
Uunipunajuuret:
- 500 g kuorittuja punajuurilohkoja
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- Kuori ja lohko punajuuret.
- Pyöräytä lohkot oliiviöljyssä.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Persiljapesto:
- 2 rkl luomukurpitsansiemeniä
- 2 dl lehtipersiljasilppua
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 limetin mehu
- mustapippuria ja suolaa myllystä
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
Lisäksi tarvitset:
- 1 pkt mustapapuspagettia
- 180 g vuohenjuustoa
- Kypsennä spagetti ohjeen mukaan.
- Revi/pilko vuohenjuusto paloiksi.
- Kokoa annokset.
Vallattomassa Keittiössä näistä määristä valmistui 4 annosta.
"What could be more important than
a little something to eat?"
Winnie the Pooh
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!