Minä olen aika hyvä tuossa puuhassa. Toiset viihtyvät kenkäkaupoissa, minä viihdyn ruokakaupoissa. Nyt huomasin, että laatikosta löytyi avaamaton pussi raakakaakaojauhetta ja tölkki karamellisoitua maitotiivistettä.
Näistä tuotteista muodostui runko päärynäpiirakalle.
Olisin mielelläni ripotellut sinihomejuustoa piirakan täytteeseen, mutta ajattelin tällä kertaa Kriittisiä Ruokailijoita ja lisäsin homejuuston lautaselle vasta tarjoiluvaiheessa. Yhdistelmä toimi hyvin ellei jopa erinomaisesti, koska piirakasta ei tullut erityisen makeaa.
Gluteeniton päärynäpiirakka:
Pohja:
- 125 g voita
- 125 g maitorahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl durraa
- 0,5 dl raakakaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ksantaania
- 1 tl luomukanelia
Täyte:
- 2 kypsää päärynää
- 125 g maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- 1 tlk (397g/307ml) karamellisoitua maitotiivistettä
- 1 rkl perunajauhoa
- Valmista pohja sekoittamalla huoneenlämpöinen voi, rahka ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele pohja jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori ja viipaloi päärynät. Asettele päärynäviipaleet piirakkapohjan päälle.
- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti päärynäviipaleiden päälle.
- Paista 180 asteessa n.40 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä ja herkuttele sinihomejuuston kera.
Jep, minäkin ostelen kivoja ja erilaisia elintarviketuotteita ;), joista en sitten heti edes tee mitään. Kaapissa on nyt mm. (luomu) vihreitä linssejä, soijasuikaleita, kondensoituamaitoa jne. Mutta asiasta toiseen, tuo päärynäpiirakka on varmasti hyvää!
VastaaPoista