Arkiruokaa pyhien ja juhlien jälkeen. Idea tähän ruokaan löytyi hammaslääkärin odotushuoneessa. Selailin odotellessa erilaisia ruokakuvia. Näin kuvasarjan kanaruoasta ja juuri silloinhan minut huudettiin sisään. Tarkemmat ohjeet jäi lukematta ja alkuperäisen reseptin sijainti selvittämättä. Kuvasarja jäi kuitenkin mieleeni, joten tässä minun versioni täytetyistä broilerfileistä mozzarellan ja tomaattikastikkeen kera.
Minulla on pakastimessa kesällä kerättyä ja ryöpättyä nokkossosetta, mutta sinä voit korvata nokkosen pinaatilla tai vaikkapa mieleiselläsi tuoreyrtillä.
Minä täytin broilerifileet yrttituorejuuston ja
nokkosen sekoituksella.
Sesaminsiemenet korvaavat hyvin korppujauhon useissa resepteissä.
Pinnalle vielä tomaattikastiketta ja mozzarellaa.
Sitten vain uuniin paistumaan.
Yrtti-mozzarellabroileri:
- 800 g broilerin ohutfileitä
- 200 g yrttituorejuustoa
- 100 g ryöpättyä nokkossosetta (voit korvata pinaatilla)
- mustapippuria ja suolaa myllystä
- sesaminsiemeniä
- 350 g juustolla maustettua munakoiso-tomaattikastiketta
- 125 g mozzarellaa
- Sekoita tuorejuusto ja nokkossose sekaisin, mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
- Levitä seos broilerfileiden päälle.
- Rullaa fileet ja nostele rullat vieretysten uunivuokaan.
- Ripottele rullien päälle sesaminsiemeniä.
- Lusikoi tomaattikastiketta jokaisen rullan päälle.
- Viipaloi mozzarella ja asetettele juustoviipaleet rullien päälle.
- Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Tarjoile broilerrullat ohjeen mukaan kypsennetyn bataatti-tattarinuudelin kera.
Nuudelit olen tilannut Ruohonjuuren (klik) verkkokaupasta.
"People who love to eat
are always the best people"
Julia Child
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!