maanantai 12. tammikuuta 2015

Mansikka-limerahka

Mansikkarahkaa...
Normi jälkiruokakin nousee uudelle tasolle, kun sen tuunaa maistumaan limeltä ja tarjoilee kauniista astioista. 
Kriittiset ruokailijat ovat huonoja pakastemarjojen syöjiä. Kesällä syövät kyllä litrakaupalla marjoja, kun marjat ovat tuoreita. Niinpä pakastemarjoille on keksittävä muotoja, joissa ne uppoavat muidenkin kuin minun vatsaani.

Muistakaapa siis syödä pakastimenne tyhjiksi ennen uutta satokautta!
Reseptin sokerimäärää voit vähentää tai jättää sokerin kokonaan pois, jos vietät kevennettyä tammikuuta tai ihan kokonaan sokeritonta elämää. Myös kookossokeri on kokeilemisen arvoista.





Mansikka-limerahka:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 rkl lime curdia
  • 0,5 dl sokeria
  • 4 dl pakastettuja mansikkalohkoja
  1. Kaada kuohukerma vatkausastiaan.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon.
  3. Vaahdota kerma ja lisää vaahdon joukkoon rahka, sokeri ja lime curdi. Sekoita vaahto tasaiseksi.
  4. Lisää vaahtoon hiukan kohmeiset mansikkalohkot.
  5. Jaa rahka annoskulhoihin ja koristele pakastekuivatuilla marjoilla.



Mansikkavaahdon ihanaiset kulhot löysin Kaunis Coto (klik) liikkeestä. Ihan vain vinkiksi, jos joku kokee samanlaista intohimoa astiashoppailuun kuin minä. Kulhot ovat Ib Laursenin tuotantoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!