maanantai 5. tammikuuta 2015

Kaalilaatikko


Jatketaan arkiruokien näyttämöllä.
Keräkaalia raakana tai kypsennettynä, mums! 
Parhaat kaaliruoat ovat olleet isoäitini valmistamia.
Se on taitolaji, että saa muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta valmistettua suussulavia arkiherkkuja.
Olin ostanut kaalia ja ajatellut valmistavani kaalikääryleitä, mutta sitten iski laiskuus ja oikaisin kaalilaatikkoon.
Usein kaaliruoissa täytteeseen käytetään riisiä, korvaan sen hirssillä, koska en voi riisiä käyttää.




Kaalilaatikko:
  • n.2 kg keräkaalia pilkottuna
  • 1 l vettä

  • 3 dl kokonaisia hirssin jyviä
  • 9 dl vettä

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl siirappia
  1. Pilko kaali pieniksi kuutioiksi.
  2. Keitä kaali kypsäksi. Älä kaada keitinvettä pois.
  3. Kypsennä hirssi ohjeen mukaisesti.
  4. Sekoita keitetty kaali, keitetty hirssi, jauheliha ja kaalin keitinliemi tasaiseksi seokseksi.
  5. Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja siirapilla.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 180 asteessa 1,5-2 tuntia.
  7. Tarjoile puolukkasoseen kera.





2 kommenttia:

  1. Testasin hyväksi todettuun kaalilooraan korvaavana tuon hirssin hipsteripäissäni ja täytyy todeta, että herramunjee ihan yhtä hyvää ellei ihan vähän jopa parempaa kuin ohraversio

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!