keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Gluteenittomat kurpitsapatongit




Keskusteluita Keittiössä:
"Siis kellään mun kavereista ei syödä tällasta ruokaa. Niillä syödään ihan tavallisia ruokia. Niinku nugetteja ja makaronia ja nakkeja."
Mitäs meillä sitten oli ruokana?
Pastasalaattia tattaripastasta,
uunissa grillattuja kanan paistileikkeitä nahkoineen päivineen
ja tuoretta kurpitsapatonkia.
Eli ihan tavallista ruokaa, vai mitä?

Patonkia oli tuona päivänä vain ihan pakko saada.
Niinpä mittasin yleiskoneen kulhoon piimää,
tummaa gluteenitonta jauhoseosta, tattarirouhetta,
härkäpapujauhoa ja siemensekoitusta.
Raastoin taikinaan kesäkurpitsaa
ja käytin öljynä kurpitsansiemenöljyä.
Kurpitsansiemenöljy on väriltää vihreää
ja maultaan ihanan pähkinäistä. 
Voit korvata kurpitsansiemenöljyn hyvin oliiviöljyllä.

Lopputuloksena oli tämän keittiön parhaat patongit.
Taikina oli helppo leipoa patongeiksi ja
patongit kohosivat hyvin.
Paistoin ne patonkipellillä,
jossa ne paistuivat tasaisesti rapeakuorisiksi leiviksi.



Gluteenittomat kurpitsapatongit (3 kpl)

  • 2 rkl psylliumia
  • 5 dl piimää
  • 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sis. tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
  • 1 dl tattarirouhetta
  • 1 dl härkäpapujauhoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 dl siemensekoitusta (kurpitsansiemen, auringonkukansiemen, sesaminsiemen)
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 2 rkl siirappia
  • 0,5 dl kurpitsansiemenöljyä
  1. Mittaa psyllium ja 1 dl piimää yleiskoneen kulhoon ja sekoita. Anna turvota 5-10 minuuttia.
  2. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna loput piimästä +42°C, lisää lämmin piimä psylliumseokseen.
  4. Lisää taikinaan siirappi, öljy ja kurpitsaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  5. Anna taikinan vaivaantua 10 minuuttia.
  6. Jaa taikina 3 osaan ja leivo patongeiksi jauhoitetulla leivonta-alustalla.
  7. Nosta patongit patonkipellille ja anna nousta lämpöisessä paikassa liinan alla 20 minuuttia.
  8. Paista patonkeja 220 asteessa 20-25 minuuttia.


"When I'm
HOME
I'm
HAPPY."


2 kommenttia:

  1. Taas kerran todella herkullisen kuuloinen resepti! Pitää kokeilla heti, kun löydän härkäpapujauhoja jostain. Saako niitä ihan esim. Prismasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipsa :).
      Minä olen ostanut härkäpapujauhoja Punnitse&Säästä-kaupasta.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!