lauantai 3. syyskuuta 2016

Marinoidut uunikasvikset



Vihreää kukkakaalia,
valkoista kukkakaalia
parsakaalia,
kesäkurpitsaa,
porkkanaa,
sipulia ja
viinirypäleitä.

Näistä aineksista oli meidän kasvispelti koottu.
Marinadin sekoitin bbq-kastikkeesta, ketsupista
hunajasta ja oliiviöljystä.
Paloittelin kasvikset ja sekoitin marinadin niiden joukkoon.
Sitten vain kasvikset uuniin kypsymään.

Kaalit ostin suoraan viljelijältä.
Kesäkurpitsan sain ystävältäni ja 
sipulit mummin kasvimaalta.
Syksyn kasvikset ovat herkullisia niin maualtaan
kuin väreiltäänkin.
Marinoituina ne uppoavat myös Kriittisiin Ruokailijoihin.



Marinoidut uunikasvikset

  • 250 g valkoista kukkakaalia
  • 250 g vihreää kukkakaalia
  • 300 g parsakaalia
  • 500 g porkkanaa
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 2 punasipulia
  • 300 g vihreitä rypäleitä
Marinadi:
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 dl omaa suosikki bbq-kastiketta
  • 0,5 dl ketsuppia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  1. Paloittele kaalit ja kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.
  3. Pese rypäleet ja nypi ne irralleen rypäletertusta.
  4. Sekoita marinadin ainekset.
  5. Laita kaikki kasvikset isoon kulhoon ja sekoita marinadi kasvisten joukkoon.
  6. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lado kasvikset tasaisesti pellille.
  7. Paista 220 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Kasvikset saavat jäädä hiukan rapsakoiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!