sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Viinipäiväntasaus; olutpaistia, savustettuja katkarapuja ja parsaa


Vallaton Keittiö lähettää lämpöiset kiitokset Hellan ja viinilasin välissä-blogiin Viinipäiväntasauksesta.

Elämässä täytyy olla pieniä ihastuttavia juhlahetkiä.
Viinipäiväntasaus on hauska tapa siirtyä talven pimeydestä kevääseen, kohti kesää. Vaikkakin toinen Kriitikoista pyöritteli silmiään kuunnellessaan Kokkia ja Apukokkia. Vai että Viinipäiväntasaus! 

Siirtymä punaisesta valkoiseen tehtiin impulsiivisesti, ilman pidempiaikaisia suunnitelmia. Menuukin rakentui sitä tehdessä. Punaista ensin ja sen kanssa lihaa. Shamppanjalle kaveriksi sormiruokaa ja valkoiselle ehdottomasti parsaa.
Viinit valikoituivat niistä, joita kaapissa oli.


Miten viinipäiväntasausta vietetetään keväällä?
1. Hanki mieleiset viinit: punaviini, samppanja ja valkoviini 
2. Suunnittele viineille sopiva menu 
3. Nauti Viinipäiväntasausmenu ystävien tai rakkaimpasi kanssa 
4. Kohota punaisella malja menneelle, puhdista aistit samppanjalla ja kohota valkoisella malja tulevalle.  
5. Nauti viinit ruoan kanssa
Muista, että tämä on ylistys viinille, ruoalle, ystävyydelle ja rakkaudelle. 
 Lähde:Hellan ja viinilasin välissä-blogi (klik)

Siispä aloitimme juhlamenun punaviinillä. Punaviinin kanssa oli tarjolla olutpaistia (klik), olutpaistiin päätyi kaapista löytynyt mustikkaglögin loppu. Ja tuo soosi! Se on niin lusikoitavan hyvää!
Olutpaistin kanssa tarjolla oli bataattiranskalaisia.
Kriitikko ensimmäisen haarukallisen jälkeen: " Tämähän maistuu ihan joululta".
Malja menneelle; joululle, talvelle ja hiihtoretkille.


Seuraavaksi oli vuorossa aistien puhdistaminen shamppanjalla. Siirryimme kesäkeittiölle ja virittelimme katkaravut savustuspönttöön. Kriitikot eivät paljoa perusta sormien sotkemisesta savuisilla ravuilla, mutta heille löytyikin lähikaupasta oiva korvike; skumppanakit. Ravuille tehtiin dippisoosi pestosta ja maustamattomasta jogurtista.




Rapujen savustuessa oli aika korkata skumppa!
Ja puhdistaa aistit raikkaassa kevätilmassa.



Savustetut katkaravut:

  • savustuslaatikko
  • leppälastuja
  • 3 sokeripalaa
  • jäisiä kuorimattomia katkarapuja
  1. Levitä leppälastut ja sokeripalat savustuslaatikon pohjalle.
  2. Nostele jäiset ravut ritilälle ja laita kansi kiinni.
  3. Laatikko tulille 7 minuutiksi ja ravut ovat valmiita herkuteltaviksi.
  4. Nauti kuplajuoman kera.



Shamppanjan ja rapujen jälkeen oli vuorossa valkoviini. Valkoviinin kanssa nautittiin kevään ensimmäiset parsat. Illan viilentyessä päätimme palata sisälle ja valmistaa parsat yksinkertaisesti uunissa ilmakuivattuun kinkkuun kiedottuina.


Uunissa paahdetut parsat:

  • nippu vihreää parsaa
  • paketti ilmakuivattua kinkkua
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  1. Kuori parsojen varret kuorimaveitsellä, leikkaa puinen osa tyvipäästä pois.
  2. Puolita kinkut pituussuunnassa puoliksi ja kierrä parsojen ympärille. 
  3. Asette parsat uunivuokaan, kaada päälle hiukan oliiviöljyä ohuena nauhana.
  4. Paahda 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia.
  5. Rouhi päälle mustapippuria myllystä.
  6. Nauti valkoviinin kera.



"I love to cook
with wine
and sometimes
I even put
it in the food"



2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja mitkä kuvat! Instagramissa olen sinua fanittanut, onneksi löysin tänne blogiisikin...Ihanaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ihanista sanoista Beach house kitcheniin :).
      Innolla olen seuraillut sinun kuviasi Instagramissa ja facessa blogin päivityksiä.
      Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!