maanantai 1. syyskuuta 2014

Savulohileivät


Alkuruoat-
Ovatko ne sinusta parempia kuin pääruoat?
Vai onko se vain se näläntunne, joka saa alkuruoat aina maistumaan ylihyviltä? Näin vaasalaisittain ilmaistuna.Lauantai-illan iloksi keittiössä inspiroiduttiin valmistamaan ruokaa pitkän kaavan mukaisesti. Alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri. 
Meillä alkuruoat ovat aina reilun kokoisia, toisin kuin ravintoloissa. Miksi? No, koska liian pienet annokset aiheuttavat nurinaa ja kommentteja:
"Ottaisin vielä toisen annoksen tätä samaa."
Kotonahan kokki istuu itsekin ruokailemassa, eikä jouda enää uutta annosta valmistamaan, joten reiluja settejä tarjolle heti alkuunsa!

Alkuruoka rakennettiin viljattoman vuokaleivän päälle, ohjeen leipään löydät tästä. Alkuruoka on perinteinen saariston herkku; saaristolaisleipää ja kalaa. Kattauksen servetit kruunasivat maukkaan aterian. Serveteistä löytyi niin Vallatoman keittiön sijainti kuin lähisaaristokin. Keittiön apukokki sai vastuualueekseen tarvittavien yrttien hankinnan kasvimaalta. Ajatus hyvästä ruasta saa aikaiseksi innokasta osallistumista keittiöpuuhiin.
Voit korvata reseptin persiljan tillillä. Meillä tilli oli jo päässyt kasvamaan "yli", eikä ollut enää kokkauskelpoista.
Lohileivät:

4 reilua annosta tai 6 sopivaa annosta
Täyte:
  • 200 g savulohta
  • 0,5 dl persiljasilppua
  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl suolakurkkua/herkkukurkkua pilkottuna
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Asettele leivät lautasille, kostuta haluamallasi kostukkeella. Itse kostutin aikuisten leivät valkoviinillä ja junioriosaston leivät maidolla. 
Valmista täyte pilkkomalla savulohi pieniksi paloiksi, sekoita hienonnettu persilja ja hienoksi silputtu sipuli lohen joukkoon.
Pilko suola-/herkkukurkku kuutioiksi ja sekoita täytteeseen. Lisää sitruunan puristettu mehu ja maustamaton jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla, maista ja lisää tarvittaessa.
Kokoa annokset kostutettujen leipien päälle ja koristele tuoreilla kasviksilla.


"Rakkaus tekee talosta kodin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!