Nämä pienet piiraat ovat gluteenittomia.
Niiden täytteenä on vuohenjuustoa,
tuoretta tilliä ja savustettuja simpukoita.
Simpukoiden pinnalle on ripoteltu vielä hiukan parmesanjuustoa.
Piiraiden taikina on tehty perunakuidusta,
hirssi- ja tattarijauhoista sekä psylliumista.
Taikina on paineltu jauhotetuin käsin
pienten piirasvuokien pohjalle ja reunoille.
Yhdestä simpukkasäilykkeestä
riittää reilusta täytettä kuuteen pieneen piiraaseen.
Pienet simpukkapiiraat (G) 6 kpl
Pohja:
- 1 dl hirssijauhoa
- 1 dl tattarijauhoa
- 1 dl pofiber perunakuitua
- 1 rkl psylliumia (Fiber Husk)
- 1 rkl raakaruokosokeria
- 1 pss kuivahiivaa
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 dl vettä
- Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa. Lisää lämmin (+42 asteinen) vesi ja öljy jauhojen joukkoon.
- Anna taikinan pyöriä kymmenisen minuuttia.
- Jaa taikina kuuteen osaan ja painele jauhotetuin sormin piirasvuokien pohjalle ja reunoille.
Täyte:
- 3 rkl tomaattikastiketta
- 100 g vuohenjuustoa
- nippu tuoretta tilliä
- 1 säilykerasia (200/120g) savustettuja simpukoita
- mustapippuria myllystä
- 6 tl parmesanraastetta
- Laita 0,5 rkl tomaattikastiketta jokaisen piiraspohjan päälle.
- Leikkaa vuohenjuustosta kuusi kiekkoa ja laita yksi kunkin piiraspohjan päälle.
- Silppua tilli ja jaa se vuohenjuustokiekkojen päälle.
- Lisää valutetut simpukat piiraisiin.
- Rouhi mustapippuria simpukoiden päälle ja ripottele 1 tl parmesanraastetta kunkin piiraan pinnalle.
- Paista piiraita kiertoilmalla 200 asteessa n.20 minuuttia.
- Tarjoile piiraat lämpiminä tuoreen salaatin ja raikkaan valkoviinin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!