perjantai 3. maaliskuuta 2017

Pienet simpukkapiiraat (G)


Nämä pienet piiraat ovat gluteenittomia.
Niiden täytteenä on vuohenjuustoa, 
tuoretta tilliä ja savustettuja simpukoita.
Simpukoiden pinnalle on ripoteltu vielä hiukan parmesanjuustoa.


Piiraiden taikina on tehty perunakuidusta, 
hirssi- ja tattarijauhoista sekä psylliumista.
Taikina on paineltu jauhotetuin käsin 
pienten piirasvuokien pohjalle ja reunoille. 


Yhdestä simpukkasäilykkeestä
riittää reilusta täytettä kuuteen pieneen piiraaseen.


Pienet simpukkapiiraat (G) 6 kpl

Pohja:

  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1 rkl psylliumia (Fiber Husk)
  • 1 rkl raakaruokosokeria
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 dl vettä
  1. Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa. Lisää lämmin (+42 asteinen) vesi ja öljy jauhojen joukkoon. 
  2. Anna taikinan pyöriä kymmenisen minuuttia.
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele jauhotetuin sormin piirasvuokien pohjalle ja reunoille.
Täyte:
  • 3 rkl tomaattikastiketta
  • 100 g vuohenjuustoa
  • nippu tuoretta tilliä
  • 1 säilykerasia (200/120g) savustettuja simpukoita
  • mustapippuria myllystä
  • 6 tl parmesanraastetta
  1. Laita 0,5 rkl tomaattikastiketta jokaisen piiraspohjan päälle.
  2. Leikkaa vuohenjuustosta kuusi kiekkoa ja laita yksi kunkin piiraspohjan päälle.
  3. Silppua tilli ja jaa se vuohenjuustokiekkojen päälle.
  4. Lisää valutetut simpukat piiraisiin.
  5. Rouhi mustapippuria simpukoiden päälle ja ripottele 1 tl parmesanraastetta kunkin piiraan pinnalle.
  6. Paista piiraita kiertoilmalla 200 asteessa n.20 minuuttia.
  7. Tarjoile piiraat lämpiminä tuoreen salaatin ja raikkaan valkoviinin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!