Huomasin juuri,
että nämä Vallattoman keittiön leivotuimmat leivät
ovat jääneet kokonaan postaamatta teille.
Näillä leivillä on pelastunut useampikin sunnuntaiaamu.
Huomaan nimittäin usein sunnuntaiaamuna,
että kaikki gluteenittomat leivät ovat loppu.
Miksi nimi kakkoset?
Siksi, että resepti on älyttömän helppo muistaa ulkoa;
kaksi, kaksi, kaksi, kaksi, 200 grammaa ja kaksi
+ leivinjauhe ja suola.
Jauhoina kakkosissa on Fibrex sokerijuurikashiutaleita,
psylliumia, Risentan siemennäkkäriseosta ja kookosjauhoa.
Jauhojen sekaan purkki kermaviiliä ja muutama kananmuna.
Kaikki aineet sekoitetaan nopeasti sekaisin ja
lusikoidaan taikina kahdeksaan kasaan uunipellille.
Kasat tasaisiksi ympyröiksi ja pelti uuniin.
Pian sinulla on pellillinen tuoretta leipää ja
sunnuntaiaamu pelastettu.
Jauhoseos on helppo pakata reissuun mukaan minigrippussissa
ja sekoittaa vain kermaviili ja munat joukkoon,
näin on reissussakin tarjolla tuoretta leipää.
Leipiin saat vaihtelua lisäämällä taikinaan ripauksen yrttimaustetta
tai muutaman lusikallisen parmesanraastetta.
Kakkoset - nopeat, viljattomat leipäset (8kpl)
- 2 rkl Fibrex sokerijuurikashiutaleita
- 2 rkl Risentan siemennäkkäriseosta
- 2 rkl psylliumhuskia
- 2 rkl kookosjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 200 g kermaviiliä
- 2 kananmunaa
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
- Lisää kulhoon kermaviili ja kananmunat, sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lusikoi taikina kahdeksaksi pieneksi teeleiväksi pellille.
- Nosta pelti 220 asteisiin uuniin, paista leipiä 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
- Anna leipien jäähtyä hetki ritilällä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!