torstai 20. lokakuuta 2016

Gluteenittomat suklaacookiet


Kuppi kuumaa kaakaota ja 
suklaahipuilla ryyditetty cookie pelastavat joskus päivän.
Inspiraation näihin kekseihin löysin Semperin sivuilta.

Näiden keksien taikinaan käytin fariinisokeria.
Jauhoina taikinassa on hirssi-, kookos- ja perunajauhoa.
Ripaus merisuolaa takaa sen,
että kekseihin jää koukkuun.


Gluteenittomat suklaacookiet (n.18 kpl)
  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl hirssijauhoa
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus merisuolaa
  • 100 g tummaa suklaata
  1. Paloittele suklaa pieniksi kuutioiksi.
  2. Vaahdota voi ja sokerit.
  3. Lisää kananmuna voimakkaasti sekoittaen.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
  5. Sekoita suklaakuutiot taikinaan.
  6. Ota taikinasta teelusikalla reilu kasa taikinaa, pyörittele palloksi ja litistä pyöreäksi keksiksi. Jätä kekseille leviämisvaraa pellille.
  7. Paista keksejä 200 asteessa n.10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!