torstai 2. helmikuuta 2017

Gluteeniton rommitorttu


Hip hei, täällä taas.
Minusta tuntuu, että viikot vain kuluvat 
töitä ja kädentöitä (klik) tehden.

Tämä rommikakku on vilahdellut blogin
Instagram-kuvissa jo muutamaan otteeseen.
Löysin reseptin reseptikätköistäni ja
päätin muokata sen gluteenittomaksi.
Alkuperäinen resepti on joskus muinoin
Me naiset-lehdestä bongattu ja talteen otettu.

Huippu kakku!
Helppo tehdä ja koostumukseltaan hyvä.
Ja maku, se miellyttää rommin ystävää.
Kakun jauhoina käytin kookos- ja hirssijauhoa.


Gluteeniton rommitorttu

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl luomuruokosokeria
  • 200 g voita
  • 170 g tummaa suklaata
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 dl hirssijauhoa
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 ml rommiaromia
Vuokaan:
  • voita
  • kuorittuja seesaminsiemeniä
Kostutus:
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl luomuruokosokeria
  • 0,5 dl tummaa rommia
  1. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se seesaminsiemenillä.
  2. Sulata voi kattilassa, nosta kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat voisulan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri. 
  5. Lisää vaahdon joukkoon vuoroin jauhoseosta ja voi-suklaaseosta, sekoita lopuksi rommiaromi taikinan joukkoon.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.
  7. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
  8. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää rommi sokeriveteen. Kostuta torttu rommivedellä ja nosta viileään maustumaan, mielellään  seuraavaan päivään saakka.
  9. Tarjoile kermavaahdon kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!