Hip hei, täällä taas.
Minusta tuntuu, että viikot vain kuluvat
töitä ja kädentöitä (klik) tehden.
Tämä rommikakku on vilahdellut blogin
Instagram-kuvissa jo muutamaan otteeseen.
Löysin reseptin reseptikätköistäni ja
päätin muokata sen gluteenittomaksi.
Alkuperäinen resepti on joskus muinoin
Me naiset-lehdestä bongattu ja talteen otettu.
Huippu kakku!
Helppo tehdä ja koostumukseltaan hyvä.
Ja maku, se miellyttää rommin ystävää.
Kakun jauhoina käytin kookos- ja hirssijauhoa.
Gluteeniton rommitorttu
- 4 kananmunaa
- 2 dl luomuruokosokeria
- 200 g voita
- 170 g tummaa suklaata
- 1 dl kookosjauhoa
- 1 dl hirssijauhoa
- 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
- 0,5 tl ksantaania
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 ml rommiaromia
Vuokaan:
- voita
- kuorittuja seesaminsiemeniä
Kostutus:
- 1 dl vettä
- 0,5 dl luomuruokosokeria
- 0,5 dl tummaa rommia
- Voitele kakkuvuoka ja jauhota se seesaminsiemenillä.
- Sulata voi kattilassa, nosta kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat voisulan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Lisää vaahdon joukkoon vuoroin jauhoseosta ja voi-suklaaseosta, sekoita lopuksi rommiaromi taikinan joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.
- Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.
- Kiehauta vesi ja sokeri, lisää rommi sokeriveteen. Kostuta torttu rommivedellä ja nosta viileään maustumaan, mielellään seuraavaan päivään saakka.
- Tarjoile kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!