tiistai 14. maaliskuuta 2017

Gluteenittomat pannuleivät


Ihmetaikina,
tämä taikina on nimittäin juuri sellainen.
Taipuu yhteen, jos toiseenkin tuotteeseen.

Muistatko, kun tein viime postauksessa simpukkapiirakoita?
Sama taikina! Pienen pienillä muutoksilla.
Alunperin olen kehitellyt tämän taikinan pizzapohjaa varten.
Ensin tein taikinan luonnonjogurttiin,
mutta pian huomasin sen toimivan ihan hyvin veteen tehtynäkin.

Lauantaina aloin laittamaan ruokaa,
enkä edes oikein tiennyt, mitä tekisin.
Sulatettuna oli pala hirvenlihaa.
Mihin sitten päädyttiin?
Mausteiseen lihapataan jogurttikastikkeen,
kasvisten ja pannuleipien kera.

Vanha tuttu taikina sai jälleen uuden muodon.
Leikkasin taikinan kahdeksaan osaan ja kaulin taikinapalat
jauhotetulla alustalla ohuiksi pyörylöiksi.
Kuumensin paistinpannun ja paistoin leivät naanleipien tapaan.
Tuloksena oli pehmoisia, repeilemättömiä pannuleipiä,
jotka toimivat naanleipien, tortillojen tai rieskojen korvikkeena.

Kriittisen Ruokailijan toivomuksesta tein näitä eilen jo toisen satsin.




 Gluteenittomat pannuleivät (8 kpl)

  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1,5 rkl psylliumia (Fiber Husk)
  • 1 rkl raakaruokosokeria
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 dl oliiviöljyä
  • 3 dl vettä

    1. Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa. Lisää lämmin (+42 asteinen) vesi ja öljy jauhojen joukkoon. 
    2. Anna taikinan pyöriä kymmenisen minuuttia.
    3. Kaada taikinapallo jauhotetulle leivonta-alustalle ja jaa se 8 osaan.
    4. Kauli yksi taikinapala ohueksi pyöreäksi levyksi.
    5. Kuumenna paistinpannu hiukan keskilämpöä kuumemmaksi ja paista leipää kuivalla pannulla pari minuuttia molemmilta puolilta. (Minun leivät kohosivat ja paisuivat paistamisen aikana, mutta laskeutuivat, kun nostin ne pois pannulta.)
    6. Edellisen leivän paistuessa kauli seuraava leipä valmiiksi.
    7. Tarjoa leivät lämpiminä naanleipien tai tortillojen tapaan.


4 kommenttia:

  1. Ai että, näyttää kyllä niin superhyvältä! Varmasti olis hyvä apu mun naanleipähimoon :) Täytyy testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä nämä leivät katosivat melko nopeasti :D.

      Poista
  2. Onnistuisikohan korvata hirssi maissilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en voi käyttää maissia, joten en tiedä varmasti, mutta luulisin sen onnistuvan. :)

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!