Töiden ja opintojen keskellä
juhlat rytmittävät vuoden kulkua ihanasti.
Viime vuonna olimme pääsiäisen poissa kotoa,
joten tänä vuonna on jälleen kiva
miettiä pääsiäisen herkkuja ja kodin koristeita.
Viikonloppuna tein kookoskeksitaikinan,
josta valmistin kaksi pellillistä ihan eri tyylisiä pikkuleipiä.
Koska...
en osaa päättää haluanko harmonisen
vai väreillä iloittelevan pääsiäisen.
Millainen on sinun pääsiäinen?
Ensimmäiset kookospesät paistuivat
minimuffinssipellin koloissa.
Toisen erän paistoin tavallisella uunipellillä.
Molemmissa versioissa painelin pikkuleipien
keskikohtaa syvemmäksi niiden ollessa vielä lämpimiä.
Kookospesien karkit olivat näiden leivonnaisten hankalin rasti.
Miksi ihmeessä karkit ovat täynnä vehnää?
Pääsiäisen kookospesät (G) n.40kpl
- 2 kananmunaa
- 2 dl luomuruokosokeria
- 200 g kookoshiutaleita
- 1 rkl kookosjauhoa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus merisuolaa
Koristeluun:
- 100 g tummaa suklaata
- pääsiäiskarkkeja
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota sokeri ja kananmunat.
- Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen.
- Nostele taikinasta teelusikalla nokareita joko minimuffinivuokiin tai leivinpaperinpäälle valintasi mukaan. Paina keskelle pieni kolo.
- Paista pikkuleipiä 180 asteessa 10-12 minuuttia.
- Paina pikkuleipien keskelle kolo niiden ollessa vielä lämpimiä.
- Anna pikkuleipien jäähtyä.
- Koristele jäähtyneet pikkuleivät sulatetulla tummalla suklaalla ja aseta pienet pääsiäismunat kookospesiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!