maanantai 4. huhtikuuta 2016

Gluteeniton pannukakku


Mieleni teki pannaria ja
jääkapissa oli kaikennäköisiä purkinpohjia
(täysmaitoa ja maitorahkaa),
jotka oli helppo upottaa pannukakkutaikinaan.


Ai, miksikö pannukakussani on voinokareita päällä?
No, tietysti siksi, 
että niin oli aina isoäitinikin pannukakussa.
Sulanut voi levitetään uunin jälkeen pullasudilla
taisaisesti koko pannarin pinnalle.
Nyt voinokareet muodostivat pintaan hauskat kuiviot.


 Pannari on kiva jälkkäri keittopäivänä
tai kermavaahdon ja marjojen kera hyvä välipala.
Minun pannukakkuni sai makua kardemummasta.
Lisäätkö sinä kardemummaa pannaritaikinaan
vai onko se jokin meidän rannikkoruotsalaisten oikku?


Gluteeniton pannukakku

  • 4 dl täysmaitoa
  • 125 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 0,5 dl kookosjauhoa
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl sokeria
  • päälle voinokareita
  1. Mittaa kulhoon maito, maitorahka ja kananmunat, sekoita.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähitellen, hyvin sekoittaen.
  3. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  4. Asettele taikinan pinnalle muutama voinokare ja paista pannaria kiertolämmöllä 200 asteessa noin puoli tuntia.
  5. Levitä paistamisen jälkeen pannukakun pinnalla oleva voisula pullasudilla pannarin pinnalle.
  6. Leikkaa pannari paloiksi, tarjoa kermavaahdon ja marjojen kera.


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta, täytyypä joku päivä tehdä! oon puhdasjalkainen etelän akka ja kardemummaa olen joskus aikinaan laittanut, antaa kivasti makua :)

    Maiccu
    http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasta kommentoitu etelän akka :).
      Olen samaa mieltä, että kardemumma tuo pannariin mukavasti makua.

      Poista
  2. Hei, saatko tällä ohjeella kypsän pannarin vai jääkö raa'aksi/taikinamaiseksi? Olen tehnyt monella gluteenittomalla ohjeella, mitä olen netistä löytänyt mutta aina jää raa'aksi ja miehen vatsa ei oikein sellaista sulata. :-/

    Terv. M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni tällä ohjeella tulee tavallista pannukakkua kypsempi versio,
      mutta on se toki edelleen pannukakulle tyypillisesti hiukan tykky.
      Toki voisit pidentää paistoaikaa hiukan, niin pannarin sisus kypsyisi enemmän.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!