"Kohota punaisella malja menneelle,
puhdista aistit samppanjalla
ja kohota valkoisella malja tulevalle."
Lue lisää viinipäiväntasauksesta täältä:
Vallattoman Keittiön menu:
Gluteenittomat pinchokset
kera punaisen
Grillattu parsa, minttu ja lime
kera kuplien
Rosmariinibroileri,
tzatziki ja kreikkalainen salaatti
kera valkoisen
Ruusuvaahto ja
gluteeniton kinderpiirakka
Gluteenittomat pinhospatongit
- 2 rkl psylliumia
- 5,5 dl piimää
- 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sis. tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
- 1 dl tattarirouhetta
- 1 dl härkäpapujauhoa
- 1 pss kuivahiivaa
- 0,5 dl siemensekoitusta (kurpitsansiemen, auringonkukansiemen, sesaminsiemen,chiansiemen)
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioituna öljyssä
- 2 rkl vihreää oliivitahnaa
- Mittaa psyllium ja 1 dl piimää yleiskoneen kulhoon ja sekoita. Anna turvota 5-10 minuuttia.
- Kuumenna loput piimästä +42°C, lisää lämmin piimä psylliumseokseen.
- Lisää taikinaan siirappi, aurinkokuivatut tomaattikuutiot öljyineen ja oliivitahna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Anna taikinan vaivaantua 10 minuuttia.
- Jaa taikina 3 osaan ja leivo patongeiksi jauhoitetulla leivonta-alustalla.
- Nosta patongit patonkipellille ja anna nousta lämpöisessä paikassa liinan alla 20 minuuttia.
- Paista patonkeja 220 asteessa 20-25 minuuttia.
Pinchos
I) Rucolapesto ja riimihärkä
- kourallinen rucolaa
- kourallinen persiljaa
- 0,5 dl hyvää oliiviöljyä
- 80 g parmesanraastetta
- 1 rkl sesaminsiemeniä
- ohjeen riimihärälle löydät täältä
- tummaa balsamicokastiketta
- Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja aja sileäksi massaksi.
- Voitele patonkiviipaleiile pestoa ja asettele päälle ohuita riimihärkälastuja.
- Viimeistele pinchot tummalla balsamicokastikkeella.
II) Aurinkokuivattua tomaattia ja salamia
- 1/2 purkkia aurinkokuivattua tomaattia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- salamiviipaleita
- Mittaa tomaatit ja tuorejuusto tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.
- levitä tahnaa patonkiviipaleelle ja aseta salamiviipale cocktailtikulla leivän päälle.
III) Sitruunajuusto ja kylmäsavulohi
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 luomusitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl tillisilppua
- ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
- kylmäsavulohta
- tilliä
- Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Pehmennä tuorejuusto ja sekoita muut aineet juuston joukkoon.
- Levitä juustoa patonkiviipaleelle ja asettele kylmäsavulohiviipale cocktailtikun avulla leivälle, koristele tillillä.
Grillattua parsa, minttu ja lime
- nippu vihreää parsaa
- oliiviöljyä
- tuoretta minttua
- 1 lime
- Kuori parsojen varret nuppujen alapuolelta, leikkaa tyven puinen osa pois. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä.
- Nypi mintusta lehdet ja silppua ne.
- Grillaa parsat nopeasti grillissä. Nostele parsat lautaselle, ripottele päälle minttua ja purista vielä pinnalle limemehua.
Rosmariinibroileri
- 8 broilerin ohutleikettä
- 8 parmankinkkuviipaletta
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 sitruunan mehu
- 8 rosmariininoksaa
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- Ripottele lihojen pinnalle suolaa ja pippuria.
- Viipaloi valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi ja jaa lihijen pinnalle.
- Pyöräytä lihat rullalle, aseta rosmariininoksa lihan ja kinkun väliin ja rullaa kinkku lihan ympärille.
- Aseta broilerrullat uunivuokaan. Ripottele päälle sitruunamehua ja oliiviöljyä.
- Paista 200 asteessa 50 minuuttia. Tarkista vielä lihan kypsyys ennen tarjoilua.
Juhla Tzatziki
- 1 tuorekurkku
- 4 vartta kevätsipulia
- 1/2 nippua tilliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 limen mehu
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
- loraus oliiviöljyä
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- Leikkaa kurkku "spagetiksi" leikkurilla ja laita siivilään valumaan.
- Silppua kevätsipuli ja tilli, sekoita yrttisilpun joukkoon puristettu valkosipuli, limen mehu, hunaja, suola ja loraus oliiviöljyä.
- Sekoita yrttikastike valutetun kurkun joukkoon, lisää seokseen jogurtti.
- Nosta kylmään maustumaan ennen tarjoilua.
Vallaton keittiö
kiittää jälleen
loistavasta ideasta!
Aivan mielettömiä herkkuja ja kuvia :)
VastaaPoistaKiitos Maiccu! <3
Poista