sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Gluteenittomat pinchokset. Grillattu parsa, minttu ja lime. Rosmariinibroileri, tzatziki ja kreikkalainen salaatti.


 "Kohota punaisella malja menneelle, 
puhdista aistit samppanjalla 
ja kohota valkoisella malja tulevalle."  

Lue lisää viinipäiväntasauksesta täältä:


Vallattoman Keittiön menu:

Gluteenittomat pinchokset
kera punaisen

Grillattu parsa, minttu ja lime
kera kuplien

Rosmariinibroileri,
tzatziki ja kreikkalainen salaatti
kera valkoisen

Ruusuvaahto ja
gluteeniton kinderpiirakka


Gluteenittomat pinhospatongit


  • 2 rkl psylliumia
  • 5,5 dl piimää
  • 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sis. tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
  • 1 dl tattarirouhetta
  • 1 dl härkäpapujauhoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 dl siemensekoitusta (kurpitsansiemen, auringonkukansiemen, sesaminsiemen,chiansiemen)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioituna öljyssä
  • 2 rkl vihreää oliivitahnaa
  1. Mittaa psyllium ja 1 dl piimää yleiskoneen kulhoon ja sekoita. Anna turvota 5-10 minuuttia.
  2. Kuumenna loput piimästä +42°C, lisää lämmin piimä psylliumseokseen.
  3. Lisää taikinaan siirappi, aurinkokuivatut tomaattikuutiot öljyineen ja oliivitahna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Anna taikinan vaivaantua 10 minuuttia.
  5. Jaa taikina 3 osaan ja leivo patongeiksi jauhoitetulla leivonta-alustalla.
  6. Nosta patongit patonkipellille ja anna nousta lämpöisessä paikassa liinan alla 20 minuuttia.
  7. Paista patonkeja 220 asteessa 20-25 minuuttia.

Pinchos

I) Rucolapesto ja riimihärkä
  • kourallinen rucolaa
  • kourallinen persiljaa
  • 0,5 dl hyvää oliiviöljyä
  • 80 g parmesanraastetta
  • 1 rkl sesaminsiemeniä

  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja aja sileäksi massaksi.
  2. Voitele patonkiviipaleiile pestoa ja asettele päälle ohuita riimihärkälastuja.
  3. Viimeistele pinchot tummalla balsamicokastikkeella.


II) Aurinkokuivattua tomaattia ja salamia
  • 1/2 purkkia aurinkokuivattua tomaattia 
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • salamiviipaleita
  1. Mittaa tomaatit ja tuorejuusto tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  2. levitä tahnaa patonkiviipaleelle ja aseta salamiviipale cocktailtikulla leivän päälle.

III) Sitruunajuusto ja kylmäsavulohi
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl tillisilppua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
  • kylmäsavulohta
  • tilliä
  1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  2. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita muut aineet juuston joukkoon.
  3. Levitä juustoa patonkiviipaleelle ja asettele kylmäsavulohiviipale cocktailtikun avulla leivälle, koristele tillillä.




Grillattua parsa, minttu ja lime
  • nippu vihreää parsaa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta minttua
  • 1 lime
  1. Kuori parsojen varret nuppujen alapuolelta, leikkaa tyven puinen osa pois. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä.
  2. Nypi mintusta lehdet ja silppua ne.
  3. Grillaa parsat nopeasti grillissä. Nostele parsat lautaselle, ripottele päälle minttua ja purista vielä pinnalle limemehua.



Rosmariinibroileri

  • 8 broilerin ohutleikettä
  • 8 parmankinkkuviipaletta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 8 rosmariininoksaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

  1. Ripottele lihojen pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Viipaloi valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi ja jaa lihijen pinnalle.
  3. Pyöräytä lihat rullalle, aseta rosmariininoksa lihan ja kinkun väliin ja rullaa kinkku lihan ympärille.
  4. Aseta broilerrullat uunivuokaan. Ripottele päälle sitruunamehua ja oliiviöljyä.
  5. Paista 200 asteessa 50 minuuttia. Tarkista vielä lihan kypsyys ennen tarjoilua.


Juhla Tzatziki
  • 1 tuorekurkku
  • 4 vartta kevätsipulia
  • 1/2 nippua tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 limen mehu
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa
  • loraus oliiviöljyä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia

  1. Leikkaa kurkku "spagetiksi" leikkurilla ja laita siivilään valumaan.
  2. Silppua kevätsipuli ja tilli, sekoita yrttisilpun joukkoon puristettu valkosipuli, limen mehu, hunaja, suola ja loraus oliiviöljyä.
  3. Sekoita yrttikastike valutetun kurkun joukkoon, lisää seokseen jogurtti.
  4. Nosta kylmään maustumaan ennen tarjoilua.



Vallaton keittiö
kiittää jälleen 
loistavasta ideasta!






2 kommenttia:

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!