perjantai 6. toukokuuta 2016

Ruusumarengit



Äitienpäivä ja kevään & kesän juhlat lähestyvät hurjaa vauhtia.
Marengit ovat helppo valmistaa etukäteen ennen juhlia.
Marengit voit laittaa tarjolle sellaisenaan, 
dipata osan marengista suklaaseen tai
koristella niillä kakun.

Maustoin marengit tällä kertaa 
kotimaisella ruusun terälehtihillolla.
Ruusuhillo maistuu ihanalta brien kanssa
ja lusikallinen hilloa kuohuviinilasissa tekee juomasta erittäin juhlallisen.

Ruusun terälehtihillo antoi marenkeihin
hienostuneen maun.
Muista vaahdottaa marenkitaikina aina
puhtaassa ja kuivassa astiassa,
mieluiten teräs- tai lasikulhossa.



Ruusumarengit (n.30kpl)

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl ruusun terälehtihilloa
  1. Erottele kananmunista valkuiset.
  2. Mittaa sokeri puoliksi kahteen eri kulhoon, sekoita toiseen kulhoon perunajauhot ja vanilja sokerin joukkoon.
  3. Vaahdota valkuiset vaahdoksi sähkövatkaimella teräs- tai lasikulhossa.
  4. Lisää ensin pelkkää sokeria pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka lisäämällä vähitellen sokeri-perunajauhoseosta.
  5. Vaahdota kunnes marenki on kuohkeaa ja kiiltävää. Sekoita lopuksi sitruunamehu ja hillo marengin joukkoon.
  6. Lusikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  7. Nosta pellit uuniin kiertolämmölle 90 asteeseen 1,5 tunniksi. Anna marenkien kuivua vielä rauhassa paistamisen jälkeen.


Ihania juhlapäiviä toivotellen,

Sari

2 kommenttia:

  1. Kuulen tästä ruusun terälehtihillosta ensi kertaa:) Kuulostaa aivan ihanalta ja näyttää myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin löysin tuotteen keväällä, kun satuin käymään kauppahallissa, jossa tuottaja oli esittelemässä tuotettaan.
      Ihanan monikäyttöinen hillo <3.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!