Joko olet käynyt hortoilemassa lähiympäristössäsi?
Vallaton Keittiö on keräillyt nokkosia ja salaattiaineita.
Salaattiin löysimme maitohorsman alkuja,
poimulehteä ja käenkaalia.
Nokkosista suurin osa on päätynyt kuivuriin.
Viimeksi ihan koko nokkossaalis ei mahtunut kuivuriin kerralla,
joten osa päätyi ryöppäyksen kautta lättytaikinaan.
Tein taikinasta melko paksu ja ruokaisaa.
Nokkossilppua lisäsin reilusti.
Paistoin ihan laiskuuttani isoja lättyjä,
koska näin lätyt valmistuivat nopeammin.
Nokkoslätyt maistuivat puolukkahillon kera.
Nokkosesta ja sen ominaisuuksista löydät
Gluteenittomat nokkoslätyt
(12 isoa lättyä)
- reilu litra nokkosen versoja
- vettä ryöppäämiseen
- 1,5 dl tattarijauhoa
- 0,5 dl kookosjauhoa
- 0,5 dl tapiokatärkkelystä
- 1 rkl psylliumia
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 3,5 dl täysmaitoa
- 125 g maitorahkaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl vichyä
- voita paistamiseen
- Huuhdo nokkosen versot lävikössä kylmällä vedellä, ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä (1 min) ja valuta sen jälkeen hyvin lävikössä.
- Pienennä ryöpätyt nokkoset silpuksi veitsellä.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
- Mittaa toiseen astiaan maito, maitorahka ja kananmunat, sekoita hyvin ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää nokkossilppu ja lopuksi vichy taikinaan.
- Paista lätyt voissa keskilämmöllä.
- Tarjoa puolukkahillon kera.
"Some
old-fashioned
things like
fresh air and
sunshine
are hard to beat."
-Laura Ingalls Wilder-
Ihanalta näyttää <3
VastaaPoistaKiitos!
PoistaHieman erilainen lähestymistapa nokkoslettuihin. Niin tai näin, nokkonen on ihana raaka-aine.
VastaaPoistaT. Täysin arkista
Aina täytyy kokeilla jotain uutta ;).
PoistaJa kyllä, nokkonen on ykkönen!