keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Säilöttyjä voikukannuppuja ja perunasalaattia


Mistä tämä resepti sai alkunsa?
Siitä, että siskoni puutarhassa on kyltti, jossa lukee, 
että rikkaruohot hänen puutarhassaan ovat ilmaisia,
senkun vain keräät omasi.
Itseasiassa hän vielä keräsi minulle tämän ruoan rikkaruohot.

Ohjeen voikukannuppujen valmistamiseen
sain eräältä tuttavaltani,
jonka villiyrttien ja -vihannesten käyttö on huikeaa.
Hän valmistaa aivan ihania ruoka-annoksia luonnonantimista.

Villivihannesruokia valmistaessasi ja tarjotessasi
 muista aina tarkistaa,
ettei kukaan ole kyseisen heimon kasveille allerginen.
Tärkeää on myös tunnistaa käyttämänsä kasvit kunnolla.

Voikukan nuput säilöin etikkaliemeen.
Lisäsin nuppujen joukkoon muutaman valkosipulin kynnen 
antamaan makua.
Annoin nuppujen maustua liemessään muutaman päivän ennen käyttöä.
Lisäsin nuppuja perunasalaattiin ja
nam, ne maistuivat hyvältä.



Säilötyt voikukannuput

  • 5 dl voikukannuppuja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1,5 dl väkiviinaetikkaa
  1. Kerää tiukasti nupussa olevia voikukannuppuja puhtaalta paikalta.
  2. Poista nupuista varsiosa kokonaan.
  3. Huuhdo nuput hyvin kylmällä vedellä.
  4. Laita nuput kulhoon ja viipaloi valkosipulinkynnet niiden joukkoon.
  5. Kuumenna vesi, hunaja ja etikka kiehuvaksi, kaada liemi nuppujen päälle.
  6. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi viileään.
  7. Kuumenna nuput ja liemi, keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  8. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje heti.
  9. Anna maustua kylmässä muutama päivä ennen käyttöä.
  10. Käytä kapristen tapaan.



Perunasalaatti voikukannupuilla

  • n. 1 kg uusia perunoita tai kiinteää ruokaperunaa
  • vettä ja suolaa perunoiden keittämiseen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 limen mehu
  • 1,5 dl säilöttyjä voikukannuppuja
  • 1 punasipuli
  • nippu ruohosipulia
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  1. Pilko ja keitä perunakuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kaada keitinvesi pois ja lisää loput aineet perunakuutioiden joukkoon.
  3. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
  4. Tarjoa grillatun lihan kera.



2 kommenttia:

  1. Kylläpä ovat kauniita tuolla salaatin seassa :) En ole koskaan maistanut (ellen sitten ihan pienenä) mutta uteliaisuuttani voisin vaikka joskus kokeilla.

    Maiccu
    http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu! <3
      Nuput maistuvat todella hyviltä eli kannattaa kokeilla.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!