tiistai 7. kesäkuuta 2016

Viljaton raparperikääretorttu



Viimeisten viikkojen aikana olen viettänyt suurimman 
osan päivästäni puutarhassa kuopsuttaen ja kylväen.
Kasvulavoja olen perustanut vanhaan hiekkalaatikkoon
ja vanhaan rekeen.

Meillä kasvaa kesäisin vain helppoja
ja pienessä multamäärässä pärjääviä kasveja.
Salaatteja, yrttejä ja papuja.
Tänä vuonna istutin myös sipulia ja porkkanaa.
Kasvatatko sinä itse kesän herkkuja?

Raparperi puskee uskollisesti vartta kivenkolosta,
johon sen istutin talon rakennusvaiheessa vuosia sitten.
Tänä vuonna olen ajatellut vihdoin valmistavani 
siitä myös raparperijuomaa.
Nyt nappasin raparperista muutaman varren,
joista keitin nopeasti kanelilla maustettua hilloa.

Raparperihillon kääräisin mascarponejuuston kanssa
tapiokatärkkelyksestä valmistetun kääretorttupohjan väliin.
Pakastimesta löytyi vielä mansikoita,
joista soseutin kääretorttuleivoksille mansikkakastikkeen.
Näin syntyi helposti ja nopeasti kivat kesäleivokset.
Leivokset saivat koristeeksi orvokin kukkia.



Viljaton raparperikääretorttu
Pohja:
  • 5 kananmunaa
  • 10 rkl sokeria
  • 10 rkl tapiokatärkkelystä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl kardemummaa
Raparperihillo:
  • 5 dl raparperinpaloja
  • 0,5 dl vettä
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 0,5 tl luomukanelia
Lisäksi:
  • 1 rasia mascarponejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Pilko raparperit. Mittaa kattilaan raparperinpalojen lisäksi vesi, sokeri ja kaneli. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes raparperipalat hajoavat (5-10 min). Jäähdytä hillo.
  2. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja kuumenna uuni 220 asteeseen.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita leivinjauhe ja kardemumma tapiokatärkkelyksen joukkoon. Lisää jauhot kevyesti sekoittaen vaahdon joukkoon.
  5. Kaada taikina uunipellille ja paista 220 asteessa 8 minuuttia.
  6. Ota torttupohja uunista ja kippaa se ylösalaisin leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu hiukan sokeria. Poista varoen pohjan leivinpaperi.
  7. Notkista mascarponejuusto ja mausta vaniljalla. Levitä juusto ja raparperihillo torttupohjalle.
  8. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla.
  9. Nosta hetkeksi kylmään tekeytymään.
  10. Koristele ja tarjoa mansikkakastikkeen kera.


Kahvikupin äärellä puutarhassa istuessani
haaveilen aina omasta kanalasta.
No, kanalaa ei ainakaan toistaiseksi ole 
Vallattomaan Puutarhaan tulossa.
Niinpä väänsin oman kanani rautalangasta (klik).

Aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen,
Sari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!