Aprikoosit ovat parhaimmillaan,
joten päätin leipoa aprikoosikakun.
Päädyin tekemään keikauskakun.
Puolitin aprikoosit ja asettelin ne vuokaan.
Kakkutaikinan valmistin hirssi- ja kookosjauhoista.
Mehevyyttä taikinaan toi turkkilainen jogurtti.
Gluteeniton aprikoosikeikauskakku
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 500 g aprikooseja
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl hirssijauhoa
- 1 dl kookosjauhoa
- 1 rkl psylliumia
- 0,5 tl ksantaania
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- Käännä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Paloittele voi kakkuvuoan pohjalle ja nosta vuoka uuniin niin kauaksi, että voi on sulanut. Ota vuoka pois uunista.
- Ripottele fariinisokeri vuokaan tasaisesti voisulan päälle.
- Leikkaa aprikoosit puoliksi, poista kivet ja sommittele hedelmät vuokaan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
- Lisää kuivat aineet ja jogurtti vuorotellen sekoittaen vaahdon joukkoon.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle.
- Paista kakkua 175 asteessa n. 45 minuuttia.
- Keikauta/kumoa kakku tarjoilulautaselle.
- Tarjoile tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kera.
"Bake
someone
happy!"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!