torstai 23. kesäkuuta 2016

Kahvikakku keltuaisista


Juhannuksen viettoon käy tie tänään
ja matkaan on pakattu monenlaisia herkkuja.
Jos paikalle poikkeaa vieras, 
jolle tavalliset leipomukset eivät käy,

Minä leivoin muutama viikko sitten kaksi pavlovaa 
ja niinpä minulla oli yht'äkkiä jääkaapissa kulhollinen keltuaisia.
Päätin tehdä keltuaisista kuivakakun
ja siitä tuli yksi parhaimmista kakuistani. Jee!

Maustoin kakun alkukesän supersatoisalla
raparperilla ja valkosuklaalla.



Kahvikakku keltuaisista

  • 8 keltuaista
  • 3 dl sokeria
  • 150 g voita sulana
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl kookosjauhoa
  • 1,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 2 dl hirssijauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1,5 dl raparperikuutioita
  • 50 g valkosuklaata pilkottuna
  1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
  2. Lisää voisula vaahdon sekaan kevyesti sekoittaen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
  4. Sekoita lopuksi rapareri- ja valkosuklaapalat taikinaan.
  5. Kaada taikina torvivuokaan. (Silikonivuokaa ei tarvitse voidella, eikä jauhottaa. Tarvittaessa voitele vuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla.)
  6. Paista kakku 180 asteessa noin tunnin verran. Varmista kypsyys tikulla.


"Kerreeppä seihtemä er heinee tyyny alle
ja jos uamula o nivustaipeis ihottummoo tai 
piä kippeenäni allerkine oot!"

Ihanaa Juhannusta Sinulle!

-Sari-

2 kommenttia:

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!