keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Sydämelliset villiyrttipiirakat


Yhteistyöpostaus Ruoka.fin ja Moilas Oy:n kanssa


Riisipiirakat tai karjalanpiirakat,
kuinka vain niitä haluat kutsua,
ovat olleet aina herkkuani.
Liekö syynä karjalaan vievät juureni?

Niinpä päätin ottaa vastaan Moilasen haasteen valmiiden

Riisipiirakat maistuvat aamu-, ilta- ja välipalalla.
Kauniisti koristeltuna ne ovat juhlapöydän ykkösherkku.
Riisipiirakka on kuitenkin melko kookas tarjottavaksi
juhlissa kokonaisena.
Niinpä leikkasin piirakat viistosti puoliksi ja 
asettelin puolikkaat vastakkain sydämen muotoon.
Näin tarjolla on näppärämmän kokoinen piirakanpuolikas kauniisti aseteltuna.

Piirakoiden päälle valmistin peston tuoreista nokkosenversoista,
aurinkokuivatusta tomaatista ja tuorejuustosta.
Suomen luonto tarjoaa keväällä parastaan ja
nokkoset ovat minulle kevään ykkösyrtti.
Valmiin peston pursotin piirakoiden päälle.

Piirakat maistuivat taivaallisilta tuoreena peston kera,
mutta toimivat hyvin myös seuraavana päivänä kylminä.
Eli jos olet järjestämässä juhlia,
niin voit hyvin valmistaa piirakat edellisenä päivänä
valmiiksi jääkaappiin ja nostaa juhlapäivänä sieltä tarjolle.


Kerää nokkosen versot aurinkoisena päivänä puhtaalta paikalta.
Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä
ennen hienontamista pestoon.


Leikkaa puolet piirakoista viistoon oikealta vasemmalle
ja puolet vasemmalta oikealle.


Pursota pesto kauniisti piirakoiden päälle ja
käytä koristeluun villiyrttejä.
Minä koristelin piirakat vuohenputken lehdillä.



Sydämelliset villiyrttipiirakat
  • 2 ps Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita
  • voisulaa piirakoiden voitelemiseen
  • 1 l tuoreita nokkosen versoja
  • vettä nokkosten ryöppäämiseen
  • 1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • villiyrttejä (esim.vuohenputki/poimulehti/käenkaali)koristeluun
  1. Sulata ja paista piirakat ohjeen mukaan. Voitele paistetut piirakat voisulalla ja anna niiden jäähtyä.
  2. Leikkaa puolet piirakoista viistosti oikealta vasemmalle ja puolet vasemmalta oikealle, asettele palat vastakkain sydämen muotoon.
  3. Kerää tuoreita nokkosen versoja puhtaalta paikalta, huuhtele versot ja ryöppää ne nopeasti (n.1 min)kiehuvassa vedessä. Valuta ryöpätyt nokkoset lävikössä.
  4. Laita nokkoset, tuorejuusto, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulinkynsi, ripaus suolaa ja mustapippuria tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi pestoksi.
  5. Lusikoi valmis pesto pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden piirakoiden päälle.
  6. Koristele piirakat villiyrtein.
  7. Piirakat maistuvat taivaallisilta tuoreena. Mutta ne maistuvat erinomaisilta myös seuraavana päivänäkin kylminä.
  8. Vallattoman Keittiön Villiyrttipiirakoille voit antaa äänesi Ruoka.fin sivulla. Kiitos!



Nautinnollisia herkkuhetkiä

riispiirakoiden ja villiyrttien parissa!

-Sari-

2 kommenttia:

  1. Mielettömän kauniita ja ihania!!
    Aivan ihana idea yhdistää villiyrtteihin näin alkukesästä!
    Ja vielä niin kauniit kuvat!
    Nyt vain kevään ja kesän juhliin loihtimaan upeita kattauksia!

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!