Kotilihapullia tehdessä minun pyörykät
eivät ole koskaan olleet pyöreitä,
vaan nytpä ovat!
Meidän vanha grilli otti ja kuoli,
niinpä keväällä oli edessä uuden grillin hankinta.
Yllättäen minun kevään lahjapaketeista on paljastunut grillusvälineistöä ja lisäosia.
Apukokki petaa itselleen ruokaisaa kesää,
vai mitä luulette?
Munkkipannu oli minulle uusi tuttavuus.
Pannu on seitsemällä kololla varustettu posliiniemaloitu valurautapannu,
joka asennetaan grillin keskelle.
Munkkipannulla paistetaan perinteisesti munkkeja,
mutta meidän pannu sai kasteensa broilerpyöryköiden muodossa.
Tein ison satsin lihapullataikinaa broilerin jauhelihasta.
Pyörittelin taikinasta isohkoja pyöryköitä,
jotka paistoin grillissä munkkipannussa.
Tuloksena oli kauniin pyöreitä ja herkullisia pyöryköitä,
Kriitikoiden suosikkeja.
Broilerpyörykät
- 1200 g broilerin jauhelihaa
- 2 rkl psylliumia
- 1 rkl chiansiemeniä
- 2 kananmunaa
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 limen mehu
- 2 tl suolaa
- 0,5 valkopippurijauhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- nippu tuoretta persiljaa silputtuna
- voita paistamiseen
- Mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja aja tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele kylmällä vedellä kostutetuin käsin pyöryköiksi. Minä otin vajaan ruokalusikallisen taikinaa/pyörykkä.
- Kuumenna grilli ja munkkipannu.
- Laita nokare voita munkkipannun koloihin ja pyörykät koloihin kypsymään. Kääntele useamman kerran paistamisen aikana. Varmista vielä, että pyörykät ovat läpikotaisin kypsiä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!