Tänään kuvat kertokoot tarinaa:
Valkosuklainen mustaherukkakakku:
Pohja:
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 rkl kookosjauhoa
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kasarissa, muista sekoittaa koko ajan. Nosta kattila pois lämmöltä heti, kun seos on sulaa.
Lisää munat voisuklaaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja laskeutua rauhassa.
Täyte:
- 2dl mustaherukoita
- 1 dl tomusokeria
- 4 dl kuohukermaa
- vailjatanko
- 100 g valkosuklaata
- 4 liivatelehteä
- 2 dl turkkilaista jogurttia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa mustaherukat kulhoon, lisää tomusokeri, sekoita ja soseuta.
Mittaa 1 dl kermaa paksupohjaiseen kasariin, halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja lisää valkosuklaapalat kattilaan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut tasaisesti kerman joukkoon. Nosta kattila pois lämmöltä. Lisää kattilaan pehmenneet liivatteet, joista vesi on puristettu pois. Sekoita tasaiseksi.
Vispaa 3 dl kermaa vaahdoksi, sekoita jogurtti vaahdon joukkoon. Lisää mustaherukkasose vaahtoon. Kaada lopuksi lämmin kermaseos ohuena nauhana vaahdon sekaan koko ajan tasaisesti sekoittaen.
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle irtopohjavuokaan. Nosta kakku kylmään hyytymään, mieluiten yön yli.
Koristeet:
- tummaa kaakaojauhetta siroteltuna kakun pintaan
- tomusokerissa pyöriteltyjä mustaherukoita
- oman pihan luomu orvokkeja
"Ylihyvää"
Tämä lähtee nyt niin kokeiluun, voi ihana, miltä näyttää :)-Maria
VastaaPoista