keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Vilja-allergisen porkkanasämpylät


Löydättekö itsestänne kokin taikka leipurin, joka silloin tällöin haluaa päästä helpolla?
Mahdollisimman vähän käsien sotkemista,
ei hankalia tiskejä jne.
Tämä sämpyläresepti syntyi juuri sellaisesta tunteesta.



Ainekset sekaisin kulhossa isolla lusikalla,
nostatus ja taikinan lusikointi leivinpaperilla vuorattuihin muffinipellin koloihin.
Kohotus ja uuniin.

Ja se onnistui!
Ei taikinaa sormien välissä, eikä tiskihässäkkää muffaripellin kanssa.
Mukavuussämpylöitä ja aika ihania, vai mitä mieltä olette?



 Porkkanasämpylät:
  • 1 dl vettä
  • 2 tl psylliumia
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 2 dl hirssijauhoa
  • 2 dl teffjauhoa
  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 1 tl ksantaania 
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 raastettu porkkana (n. 2 dl)
  • 4 dl lämmintä vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • seesaminsiemeniä

Sekoita psyllium yhteen desilitraan vettä ja anna turvota sen aikaa, kun mittaat muut aineet valmiiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. 
Sekoita riittävän lämmin vesi, oliiviöljy ja psylliumseos kuivien aineiden joukkoon, sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta liinan alla tunnin verran.
Vuoraan muffinipellin kolot leivinpaperineliöillä. Sekoita kohonnut taikina ja jaa se lusikalla muffinipellin koloihin. Anna sämpylöiden nousta n. 15 minuuttia. Ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemeniä koristeeksi. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.




Nämä sämpylät herkuteltiin salaatin(klik) kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!