Nämä muffinssit syntyivät hyvästä tahdosta ja positiivisesta eleestä. Poikkesin ostoksille Kodialin tilamyymälään, jossa myydään oman tilan luomukasviksia ja paljon muitakin luomutuotteita.
Jälleen kerran mietin, että miksi asioin marketeissa? Täällä palvelu oli lämmintä ja aitoa. Ostoskoriin keräilin tuottajan omien kasvisten lisäksi luomumausteita, quinoa ja pikkuherkkuja. Kassalla sain kaupanpäälliseksi ison nipun luomubanaaneja ja isäntä kertoi niiden sopivan erinomaisesti vaikkapa kakkuun.
Tuumasta toimeen ja banaaniherkkuja leipomaan. Muffinitaikinaan lisäsin banaanin kaveriksi kaakaonibsejä, tummasta suklaasta valmistettuja suklaahippuja ja juuri ostamaani luomukanelia.
Kyllä, tilamyymälän isäntä oli oikeassa, kypsät luomubanaanit sopivat ihanasti leivontaan.
Banaanimuffinssit (12 kpl):
- 200 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 1 dl tapiokatärkkelystä
- 1 dl hirssijauhoa
- 1,5 dl teff-jauhoa
- 0,5 dl kookoshiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ksantaania
- 0,5 dl kanelia
- 1 rkl kaakaonibsejä
- 1 dl tummasuklaahippuja
- 1 luomubanaani muusattuna (n. 2 dl)
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Lisää muusattu banaani.
- Sekoita vielä joukkoon kaakaonibsit ja suklaahiput.
- Vuoraa muffinipellin kolot muffinivuo'illa ja lusikoi taikina vuokiin.
- Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
"Pienet teot tekevät elämästä suuren."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!