sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Gluteeniton glögikakku


Ihanaa ensimmäistä adventtia!
Onneksi ulkona on pakkasta ja pyryttää lunta.
Olin jo täysin uupunut mustaan ja harmaaseen maisemaan.

Marraskuussa hullaannun aina glögeihin.
Tänä vuonnakin olen ostanut useamman uutuusmaun
ihan vain todetakseni,
että en edelleenkään pidä liian makeista glögeistä.

Ostin pullollisen vadelmalla ja lakritsalla maustettua
maustettua glögiä,
joka päätyi kakkutaikinaan.
Glögin maut tulivat kivasti esiin kuivakakussa,
jonka jauhoina käytin
kookos- ja hirssijauhoja sekä tapiokatärkkelystä.
Sattumina kakussa on
tummaa suklaata ja karpaloita.


Gluteeniton glögikakku

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g voita sulana
  • 2 dl glögiä
  • 2,5 dl kookosjauhoja
  • 1,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 2 dl hirssijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1,5 dl kuivattuja karpaloita
  • 50 g tummaa suklaata
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Voitele rengasvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Silikonivuokaa ei tarvitse jauhottaa.
  3. Pilko tumma suklaa ja karpalot pieniksi veitsellä.
  4. Sulata voi.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  6. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää jäähtynyt voisula vaahdon joukkoon.
  7. Lisää kuivat aineet ja glögi vuorotellen taikinaan kevyesti sekoittaen.
  8. Sekoita suklaapalat ja karpalot taikinaan.
  9. Kaada taikina rengasvuokaan ja paista kakkua n.1 tunti. Tarkista kakun kypsyys vielä tikulla ennen kuin otat sen uunista.
  10. Anna kakun jäähtyä ja koristele pinta tomusokerilla. Kakun maku vain paranee, kun annat sen maustua kylmässä muutaman päivän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!