Hyvää vuotta 2016 sinulle blogin lukija!
Harrastuksia on monia ja bloggaaminen vain yksi niistä.
Sen vuoksi blogi on viettänyt rauhallisia välipäiviä ja
Keittiön väki on nauttinut ulkoilusta talvisessa säässä.
Talvisäässä energiaa ja ruokaa kuluu.
Aamupalalla energiaa tankattiin bataattisämpylöillä.
Taikina on valmistettu luonnonjogurttiin ja bataattisoseeseen.
Jauhoina on käytetty Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta,
tattarirouhetta, härkäpapujauhoja ja siemensekoitusta.
Minulla on nykyään tapana käyttää siemensekoituksena
leipätaikinoissa Risentan siemennäkkäriseosta.
Minusta on kätevää,
kun sekoituksessa on useita eri siemeniä samassa pussissa.
Leivoin taikinan ensin patongeiksi,
jotka pätkin sämpylöiksi.
Kohotin ja paistoin sämpylät patonkipellillä.
Bataattisämpylät (G)
(12 kpl)
- 2 dl kypsää bataattisosetta
- 4 dl luonnonjogurttia
- 2 rkl muscavadosiirappia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauohoseosta (sis.tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
- 1 dl tattarirouhetta
- 1 dl härkäpapujauhoa
- 0,5 dl siemensekoitusta
- 2 rkl psylliumia
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- Mittaa kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja sekoita.
- Mittaa bataattisose ja jogurtti kattilaan ja kuumenna +42 asteiseksi.
- Sekoita siirappi ja oliiviöljy bataattijogurttiseokseen.
- Kaada seos jauhojen joukkoon ja anna taikinan pyöriä kymmenen minuutin ajan.
- Jaa taikina kolmeen osaan, leivo jauhoitetulla alustalla patongeiksi ja leikkaa sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät kohoamaan patonkipellin koloihin lämpimään paikkaan liinan alle 30 minuutiksi.
- Leikkaa viillot kohonneisiin sämpylöihin ja paista 220 asteessa 20 minuuttia.
Nauttikaa talvisäästä,
ulkoilusta ja eväsretkistä!
Minä lähden nyt lammen jäälle luistelemaan.
Ensin vain keitän termariin kuumaa kaakaota
ja pakkaan eväät reppuun.
-Sari-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!