sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Jouluiset luumutryffelit



Tryffeleitä ja joulumakeisia,
vaihtoehtoja on monia.
Kriittinen Ruokailija haluaa jouluaaton jälkkäriksi 
ehdottomasti rusinafudgea (klik).
Fudge on melko makeaa,
joten ajattelin tehdä myös terveellisemmän
ja vähemmän makean vaihtoehdon.
Siispä tryffeleitä valmistamaan.

Päädyin käyttämään näiden tryffeleiden pohjaksi luumuja.
Luumujen joukkoon laitoin paahdettuja luomukookoslastuja,
kylmäpuristettua kookosöljyä, piparkakkumaustetta,
kardemummaa ja raakakaakaojauhetta.
Makeutin massaa hiukan kookossokerilla.
Pallerot on pyöritelty raakakaakaojauheessa,
jonka seassa on hiukan caylonin kanelia.

Tryffelipallerot maistuvat joulun mausteilta,
mutta eivät makealta.
Tryffelit toimivat erinomaisena makuparina glögin kanssa. 

Lahjavinkki:
Pakkaa tryffelit lasipurkkiin tai
kauniiseen rasiaan,
Piilota joulusukkaan ja
anna lahjaksi ystävälle.





Jouluiset luumutryffelit
(16 kpl)

  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 100 g paahdettuja luomukookoslastuja
  • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulana
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl kookossokeria
Pinnalle:
  • 1 rkl raakakaakaota
  • 0,5 tl caylonin kanelia
  1. Mittaa kaikki aineet leikkuuterällä varustettuun yleiskoneen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi.
  2. Pyörittele massasta pieniä palleroita.
  3. Kierittele tryffelit kaakaojauhossa, jonka joukkoon kaneli on sekoitettu.
  4. Nosta tryffelit kylmään jähmettymään.
  5. Tarjoa glögin kera.



Leppoisaa neljättä adventtia toivotellen,

-Sari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!