keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Juusto-savukalkkunakierteet (G)



Pidätkö enemmän suolaisesta vai 
makeasta tarjottavasta?
Valitsetko mielummin joulutortun vai pasteijan?

Olin ajatellut valmistavani
ostamastani savukalkkunasta pasteijoita.
Mutta päädyinkin tekemään siitä 
pieniä juustoisia kierteitä.

Suolaiset herkut ovat heikkouteni.
Nyt ajattelin olla fiksu ja valmistaa niitä
vierasvaraksi pakastimeen.
Muutama oli toki lupa maistella tuoreeltaan.
Maistiaiset maistuivat kuitenkin niin hyvin,
että pakastimeen päätyi vain yksi pussillinen kierteitä.
Kriittinen Ruokailija oli sitä mieltä,
että miksi hyvää pakastamaan,
kun ne voidaan syödä lämpöisenäkin pois.

Kierteiden pohjataikina on valmistettu 
maustamattomaan jogurttiin.
Taikinan jauhoina on käytetty vaalean pizzan (klik) tapaan
hirssiä, tattaria, pofiber-perunakuitua ja psylliumia.
Kierteiden täytteenä on savukalkkunan lisäksi
kolmea eri juustoa.
Taikinapohjan päälle levitin sulatejuustoa.
Juustoraasteeksi raastoin yrttigoudaa
ja makua kierteille antaa sinihomejuusto.


Juusto-savukalkkunakierteet (G)
(16 kpl)

Pohja:

  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 1 dl pofiber-perunakuitua
  • 1 rkl psylliumia
  • ripaus suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
Täyte:
  • 100 g sulatejuustoa
  • 200 g savukalkkunaa
  • 120 g juustoraastetta
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • mustapippuria myllystä
  1. Mittaa kaikki pohjataikinan kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja sekoita.
  2. Lämmitä jogurtti +42 asteiseksi, lisää jogurtti ja oliiviöljy jauhoseokseen. Anna taikinan vaivaantua 10 minuuttia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Notkista sulatejuusto ja levitä pohjan päälle.
  5. Pilko kalkkuna pieniksi kuutioiksi ja ripottele tasaisesti pohjan päälle yhdessä juustoraasteen ja murennetun sinihomejuuston kanssa.
  6. Mausta yrttiseoksella ja mustapippurilla.
  7. Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan.
  8. Leikkaa terävällä veitsellä n. puolentoista sentin paksuisia viipaleita rullasta. Aseta viipaleet vuokiin ja uunipellille. Kohota 10 minuuttia.
  9. Paista kierteet 200 asteessa kiertoilmalla n. 15 minuuttia.
  10. Tarjoa lämpöisinä.


"Mitä kertoi mulle tonttu?
Pipari tuo joulun.
Kynttilä tuo joulun.
Himmeli tuo joulun.
Mitä muuta kertoi tonttu?
Antoi ajatuksen uuden,
kertoi joulun salaisuuden.
Rakkaus tuo joulun.
Näin kertoi tonttu."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!