perjantai 4. joulukuuta 2015

Gluteeniton vaalea pizza


Perjantain pizza oli tällä kertaa vaalea.
Pohjan tein piimään,
jauhoina käytin hirssiä, tattaria ja pofiber-perunakuitua.
Taikina sai jälleen pyöriä yleiskoneen kulhossa pitkään.
Taikina on pehmeää ja muotoilin sen käsin 
pyöreäksi pohjaksi leivinpaperille.
Täytin pizzan ja annoin sen nousta vielä vartin verran
ennen paistamista.

Pizzassa ei ole tällä kertaa lainkaan tomaattikastiketta.
Tommaattikastikkeen korvaa juusto.
Raastoin pizzaan rasvaista juustoa 
ja viipaloin yhden mozzarellapallukan.
Pizzan täytteenä on serranokinkkua,
kirsikkatomaatteja ja punasipulia.

Paistetun pizzan päälle 
rouhin myllystä mustapippuria
ja ripottelin reilusti oreganoa.
Pizzan kruunasivat rucola ja oliiviöljy.

Tämä pizza sai Keittiön Kriittiset Ruokailijat
pauloihinsa ja kehumaan pizzaa parhaaksi 
gluteenittomaksi pizzaksi, mitä ovat syöneet.
Ja se on aika paljon sanottu!


Taikinasta tulee yksi iso uunipellin kokoinen pizzapohja.
Pehmeän taikinan voit muotoilla käsin pyöreäksi pohjaksi.




Gluteeniton vaalea pizza

  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • ripaus suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3,5 dl piimää
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  1. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja pyöräytä sekaisin.
  2. Kuumenna piimä +42 asteiseksi.
  3. Kaada lämmin piimä ja oliiviöljy kuivien aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen.
  4. Anna taikinan pyöriä pitkään, noin 10 minuuttia.
  5. Muotoile/kauli taikina pyöreäksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle.
  6. Kuumenna uuni kiertoilmalla 200 asteeseen. Laita uunipelti kuumenemaan uuniin.
Täyte:
  • 150 g juustoraastetta
  • 125 g mozzarellaa
  • 80 g serranokinkkua
  • 10 kpl kirsikkatomaattia
  • 1 punasipuli
  • mustapippuria
  • oreganoa
  • rucolaa
  • oliiviöljyä
  1. Ripottele juustoraaste pizzapohjalle.
  2. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti juustoraasteen päälle.
  3. Revi kinkkusiivut pienemmiksi ja asettele pizzan päälle yhdessä puolitettujen tomaattien ja ohueksi viipaloitujen punasipulirenkaiden kanssa.
  4. Anna pizzan kohota vielä hetki ja vedä se sitten leivinpaperin avulla kuumalle uunipellille ja paista 200 asteisessa kiertoilmassa n.15 minuuttia.
  5. Ripottele valmiin pizzan pinnalle mustapippuria, oreganoa, rucolaa ja hyvää oliiviöljyä.
  6. Nauti punaviinilasillisen kera.




Keep calm
and
eat pizza!


Hyvää viikonloppua toivotellen,
Sari

2 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru!
      Tämä oli niin hyvää, että eilen leivottiin perjantain kunniaksi pizzoja kaksin kappalein :).

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!