sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kolmen sortin pikkuleivät (G)



Joulunajan pikkuleipävillitys
jatkuu Keittiössä edelleen.
Näille pikkuleiville oli kuitenkin tilausta,
sillä piparipurkin pohjalla on enää muutama pipari jäljellä.
Luulenpa, että joudun valmistamaan
vielä yhden satsin piparkakkujakin.

Pikkuleivät on valmistettu ohjeella,
jonka nimi on Isoäidin vaaleat piparit.
Minulla oli kuitenkin vähän uupunut olo ja totesin,
että en taida jaksaa kaulinta- ja muottioperaatiota.
Niinpä lusikoin pehmeän taikinamassan pursotinpussiin
ja pursottelin taikinasta pieniä rinkuloita.

Taikinasta tuli kolme pellillistä pikkuleipiä.
Koristelin kaikki pellit eri tavoin.
Ensimmäiset rinkulat saivat pinnalleen 
piparminttukarkkirouhetta.
Seuraavat pikkuleivät koristelin paahdetuilla luomukookoslastuilla
ja uunin jälkeen ripottelin niiden pinnalle 
vielä karamellisoitua sokeriraetta.
Kolmannen pellin pikkuleivät muistuttavat kaneliässiä.
ne saivat pinnallee kanelisokeria.

Voit tosiaan valmistaa ohjeelle vaaleita pipareita,
kun kovetat taikinan jääkaapissa.
Vaaleat piparit voit voidella kananmunalla ennen paistamista
ja ripotella niiden päälle mantelirouhetta.


Ensimmäisen pellin pikkuleipien koristeeksi
murskasin kaksi Candy Cane-piparminttusauvaa.
Ripottelin puolet murskasta pikkuleipien päälle ennen paistamista
ja lisäsin loput karkkirouheesta juuri uunista tulleiden 
kuumien pikkuleipien päälle.


Toisen pellin rinkulat saivat pinnalleen
paahdettuja luomukookoslastuja.
Paistamisen jälkeen ripottelin näiden pinnalla
vielä karamellisoituja sokerirakeita.


Viimeisen pellin pikkuleivät saivat pinnalleen kanelisokeriseosta.
Lisäsin kanelisokeria sekä paistamista ennen 
että heti paistamisen jälkeen.
Muista käyttää kanelina cayloninkanelia!


Kolmen sortin pikkuleivät (G)
n. 60 kpl
  • 200 g voita
  • 100 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100 g sokeria
  • 400 g hirssijauhoa
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1/4 tl bourbon vaniljaa
Koristeeksi:
  • piparminttukarkkirouhetta
  • paahdettuja luomukookoslastuja
  • karamellisoituja sokerirakeita
  • kanelisokeriseosta
  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri omassa kulhossa vaahdoksi.
  3. Lisää munavaahto vähän kerrallaan, voimakkaasti sekoittaen voivaahdon joukkoon.
  4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on on iso tähtitylla.
  6. Pursota pyöreitä pikkuleipiä leivinpaperilla vuoratulle uunipellile. Jätä pikkuleiville leviämisvara.
  7. Koristele pikkuleivät haluamallasi tavalla.
  8. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
  9. Lisää kuumien pikkuleipien pinnalle vielä koristeita.


 Sain Apukokilta pikkujoululahjaksi
vanhasta lautasesta tuunatun tarjoiluastian.
Eikös olekin aika ihana?

-Sari-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!