perjantai 11. joulukuuta 2015

Mausteinen kookospannacotta



Pannacotta on yksi Keittiön lempijälkiruoista.
Tällä kertaa kattilassa kiehui kerman sijaan kookosmaitoa.
Kookosmaidon maustoivat vanilja, kaneli, kardemumma,
limecurd ja ruskea raakaruokosokeri.

Sekoitin keitetyn ja maustetun kookosmaidon 
ihan tavallisen vaahdotetun kerman joukkoon.
Hyytyneiden pannacottien päälle lusikoin 
passionhedelmän siemenet.

Jälkiruoat hyydytin kierrätyslaseihin.
Joku ehkä jo tunnistikin,
mitä näissä laseissa on ollut alunperin?


Mausteinen kookospannacotta
(6 annosta)

  • 400 ml kookosmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • 0,25 tl kardemummaa
  • 0,5 dl raakaruokosokeria
  • 1 tl limecurdia
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 passionhedelmää
  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Mittaa kookosmaito paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä.
  3. Lisää lämpöisen kookosmaidon joukkoon sokeri, limecurd, kardemumma, kanelitanko, halkaistu vaniljatanko ja sen siemenet.
  4. Anna seoksen kiehahtaa sekoitellen, vähennä lämpöä ja anna seoksen keittyä viisi minuuttia. Poista kaneli- ja vaniljatanko.
  5. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kookosmaidon joukkoon. Anna seoksen jäähtyä, ei kuitenkaan vielä hyytyä.
  6. Vaahdota kerma ja nostele kookosmaidon joukkoon. 
  7. Annostele pannacotta jälkiruokamaljoihin ja nosta kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
  8. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisus pannacotan pinnalle.


Ps. Muistithan valita kanelitangoiksi cayloninkanelia?

-Sari-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!