Valmistatko sinä itse joulusinapin?
Minä olen pitänyt sinapin keittämisestä
useamman vuoden tauon,
koska en voi enää syödä sitä itse.
Jep, tiedän, esimerkiksi makkara ilman sinappia on,
hm...melko turhaa ruokaa.
Nyt päätin valmistaa sinappia muille jouluruokailijoille.
Valitsin sinapin pohjaksi karpalot,
koska sinapin on tarkoitus tulla tarjolle riistan kanssa.
Karpaloista valmistuu kaunis joulunpunainen sinappi.
Reseptin olen saanut joskus mummolasta,
nyt hiukan hienosäädin alkuperäistä reseptiä
vaihtamalla osan sokerista raakaruokosokeriksi
ja lisäämällä sinappiin hiukan konjakkia.
Lahjavinkki:
Pakkaa sinappi pieniin lasipurkkeihin,
koristele purkit kauniisti
ja anna lahjaksi ystäville.
Tämä sinappi on maidoton ja munaton.
Karpalosinappi
- 4 dl karpaloita
- 2 dl raakaruokosokeria
- 2 dl hienoa sokeria
- 1 dl öljyä
- 3 tl tapiokatärkkelystä
- 2 tl suolaa
- 1 rasia (100g)sinappijauhetta
- 1 rkl konjakkia
- Soseuta karpalot sauvasekoittimella.
- Kaada sose kattilaan, mittaa joukkoon sokerit, öljy, tapiokatärkkelys ja suola.
- Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokerit ovat liuenneet ja seos saostuu.
- Nosta kattila liedeltä ja sekoita sinappijauhe seokseen.
- Sekoita konjakki sinapin joukkoon.
- Jaa sinappi puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti.
"Joulu on punainen kuin
omppu punaposkinen.
Joulu on vihreä kuin
kuusenoksa metsässä.
Joulu on sininen kuin
iltataivas uninen.
Joulu on valkoinen kuin
vanupallo pehmoinen.
Joulu on kirjava ja täynnä iloa.
Joulu on ihanuutta tuhat kiloa."
omppu punaposkinen.
Joulu on vihreä kuin
kuusenoksa metsässä.
Joulu on sininen kuin
iltataivas uninen.
Joulu on valkoinen kuin
vanupallo pehmoinen.
Joulu on kirjava ja täynnä iloa.
Joulu on ihanuutta tuhat kiloa."
Kuulostaapa herkulta!
VastaaPoistaHyviä ohjeita sinulla näin gluteenittomaan ruokavalioon!
Kiitos niistä!
Leppoisaa joulun odotusta täältä Mantelilaaksosta!
Kiitos sinulle kivasta kommentista!
PoistaKävin kurkistamassa Mantelilaaksoon. Voi, miten kaunista <3.
Mukavaa joulunaikaa!