sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Suklaavaahto


Suklaavaahtoa ilman syyllisyyttä.

"Chocolate comes from cocoa,
which is a tree.
That makes it a plant.
Chocolate is salad."





Suklaavaahto:
(6 annosta)

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 rkl vettä
  • (1 rkl likööriä)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl kookossokeria
  1. Erottele kananmunankeltuaiset valkuaisista.
  2. Mittaa paksupohjaiseen kasariin keltuaiset, vesi ja paloiteltu suklaa.
  3. Aseta kasari kuumavesihauteen päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos paksuuntuu.
  4. Nosta kattila sivuun ja lisää halutessasi likööri. Eri likööreillä suklaavaahtoon saa mieleisensä maun. Onko valintasi kahvi, appelsiini, manteli tai vaikkapa whisky?
  5. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Vaahdota kerma ja mausta se kookossokerilla.
  7. Lisää suklaaseos varovasti nostellen kermavaahdon joukkoon.
  8. Jaa vaahto annosvuokiin ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
  9. Koristele ja herkuttele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!