keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Poronkäristystä ja perunamuusia



Viime viikoksi Vallaton Keittiö siirsi padat ja pannut pohjoisen lumille. Viikon menu muodostui jokaisen hiihtäjän valitsemasta yhdestä lounaasta ja päivällisestä. Kriitinen Ruokaija halusi omalle illalliselleen ehdottomasti poronkäristystä ja perunamuusia. Ja mikä olisikaan parempi päätös huikaisevan hienolle hiihtopäivälle.



Poronkäristys neljälle:

  • voita
  • 2 isoa sipulia
  • 750 g käristyslihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria 
  • suolaa
  • 1 dl olutta (klik)
  • vettä
  1. Kuori ja pilko sipulit.
  2. Kuumenna reilu löntti voita pannulla ja kuullota sipuli.
  3. Lisää käristysliha vähän kerrallaan ja ruskista.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Purista joukkoon valkosipuli.
  6. Lisää pannulle olut ja vettä sen verran, että käristys melkein peittyy nesteeseen.
  7. Anna hautua miedolla lämmöllä saunomisen ajan.
  8. Tarjoa perunamuusin, puolukkahillon ja suolakurkkujen kera. 


"Hyvälle hiihtopäivälle!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!