Vallattoman Keittiön väki on viilettänyt tunturissa ja blogi on ollut oman onnensa nojassa. Toki keittiössä on ruokaa tehty, vaan kuvaaminen ja kirjoittelu on jäänyt toissijaiseksi tunturi-ilmasta nauttimiselle. Tässä yksi meidän porukan lempparijälkiruoka. Leipäjuustoa uunissa kerman ja kanelin kera. Tällä kertaa Kokki oli unohtanut lakkahillon kauppaan, mutta hyvältä juusto maistui myös puolukkahillon kera.
Leipäjuustoa uunissa:
(4 annosta)
- 350 g leipäjuustoa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 2 dl kuohukermaa
- hilloa
- Paloittele leipäjuusto kuutioksi ja laita palat uunivuokaan.
- Ripottele sokeri ja kaneli tasaisesti kuutioiden päälle.
- Kaada kerma juustopalojen joukkoon.
- Nosta vuoka 200 asteiseen uuniin ja paista n.15-20 minuuttia, kunnes kerma on kiehunut ja paitos on saanut kauniin värin pintaansa.
- Tarjoa lämpimänä hillon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!