"Eiks' meillä oo mitään hyvää?"
kuuluu Kriitikoiden kysymys.
Yhteistuumin päätimme korjata tilanteen leipomalla kääretorttua.
Täytteeksi valitsimme pakastevadelmia ja valkosuklaata
kermavaahtoon sekoitettuna.
Kelpasi kaikille ja helpotti herkkunälkää.
Gluteeniton kääretorttu
Pohja:
- 5 kananmunaa
- 10 rkl sokeria
- 7 rkl perunajauhoa
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta/raakakaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljaa
- Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovaisesti sekoittaen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, valitse korkealaitanen pelti. Levitä taikina tasaisesti pellille.
- Paista 225 asteisessa uunissa 8 minuuttia.
- Aseta puhdas leivinpaperi pöydälle, ripottele pinnalle hiukan sokeria ja kippaa kääretorttulevy sille paistopinta alaspäin. Irrota pohjan leivinpaperi varoen.
- Anna torttulevyn jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
Täyte:
- 2 dl kohmeisia pakastevadelmia
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- Raasta suklaa, pyöräytä vadelmat sauvasekoittimella rouheeksi ja vaahdota kerma.
- Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
- Levitä täyte jäähtyneen taikinalevyn pinnalle ja rullaa levy leivinpaperin avulla kääretortuksi.
- Jos maltat, nosta valmis torttu hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
- Leikkaa sopivia siivuja ja herkuttele.
Hei! Kivoja reseptejä :) Pitää yrittää muistaa poiketa tänne uudestaankin. Lukijaksi liittymisessä taitaa olla tilapäisiä ongelmia.
VastaaPoistaKiitos Kotikatti!
PoistaKiva, jos poikkeat uudelleenkin ja liityt lukijaksi <3!
Harmillisia nuo tekniset ongelmat :(.