tiistai 17. maaliskuuta 2015

Gluteeniton kääretorttu



"Eiks' meillä oo mitään hyvää?"
kuuluu Kriitikoiden kysymys.

Yhteistuumin päätimme korjata tilanteen leipomalla kääretorttua.
Täytteeksi valitsimme pakastevadelmia ja valkosuklaata 
kermavaahtoon sekoitettuna.

Kelpasi kaikille ja helpotti herkkunälkää.



Gluteeniton kääretorttu

Pohja:

  • 5 kananmunaa
  • 10 rkl sokeria
  • 7 rkl perunajauhoa
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta/raakakaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljaa

  1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovaisesti sekoittaen. 
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, valitse korkealaitanen pelti. Levitä taikina tasaisesti pellille.
  4. Paista 225 asteisessa uunissa 8 minuuttia.
  5. Aseta puhdas leivinpaperi pöydälle, ripottele pinnalle hiukan sokeria ja kippaa kääretorttulevy sille paistopinta alaspäin. Irrota pohjan leivinpaperi varoen.
  6. Anna  torttulevyn jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
Täyte:
  • 2 dl kohmeisia pakastevadelmia
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  1. Raasta suklaa, pyöräytä vadelmat sauvasekoittimella rouheeksi ja vaahdota kerma.
  2. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
  3. Levitä täyte jäähtyneen taikinalevyn pinnalle ja rullaa levy leivinpaperin avulla kääretortuksi.
  4. Jos maltat, nosta valmis torttu hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  5. Leikkaa sopivia siivuja ja herkuttele.







2 kommenttia:

  1. Hei! Kivoja reseptejä :) Pitää yrittää muistaa poiketa tänne uudestaankin. Lukijaksi liittymisessä taitaa olla tilapäisiä ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kotikatti!
      Kiva, jos poikkeat uudelleenkin ja liityt lukijaksi <3!
      Harmillisia nuo tekniset ongelmat :(.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!