torstai 5. maaliskuuta 2015

Gluteenitonta pannuleipää ja butter chickeniä


Minulla on selkeästi leivänahmimiskausi!
Kuvat ja reseptit erilaisista leivistä suorastaan palavat verkkokalvoille. Ihania naanleipiä, pannuleipiä, pizzaleipiä, pataleipiä...
Niinpä sunnuntaina valmistin gluteenitonta pannuleipää ja sen kaveriksi minulle sopivin maustein maustettua butter chickeniä.

Ja söin ja söin vielä vähän lisää...

Aloita ruoan valmistaminen leipätaikinan tekemisellä. Taikinan kohotessa ehdit valmistella butter chickenin ja sen hautuessa paistat leivät. Sitten vain herkuttelemaan.





Gluteeniton pannuleipä:
(8 kpl)
  • 1,5 dl lämmintä vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 muna
  • 1 rkl psylliumia
  • 4 dl hirssijauhoa
  • 2,5 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • voisulaa leipien voiteluun
  • persiljasilppua 
  1. Sekoita kulhossa hiiva, sokeri ja lämmin (+42 astetta)vesi. Anna hiivan heräillä (n.10 minuuttia) kunnes pintaan muodostuu kuplia. 
  2. Vatkaa seoksen joukkoon oliiviöljy, jogurtti ja kananmuna.
  3. Sekoita suola hirssijauhojen joukkoon ja lisää vähitellen koko ajan sekoittaen nesteen joukkoon.
  4. Alusta joukkoon vielä 1 dl tummaa jauhoseosta. Mittaa loppu jauho leivontalustalle ja kaada taikina jauhojen päälle. Alusta loput jauhosta taikinaan leivontalustalla käsin vaivaten.
  5. Jätä taikinapallo leivinliinan alle kohoamaan n. tunniksi.
  6. Leikkaa kohonnut taikina 8 osaan, pyörittele palloiksi ja kauli ohueksi jauhoitetulla alustalla.
  7. Paista leivät yksitellen kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä muutama minuutti/puoli.
  8. Voitele paistunut leipä voisulalla ja ripottele päälle persiljasilppua.



Butter chicken:

  • 1 kg broilerin rintafileitä
  • 50 g voita
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • n.2 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 tl mausteseosta (chili, mustapippuri, paprika, ginseng, peppadew)
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 0,5 dl tomaattipyreetä
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl lehtipersiljaa silputtuna
  1. Pilko ja ruskista broileri kahdessa erässä. Nosta sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja pilko sipulit ja inkivääri.
  3. Kuullota sipulit voissa pannulla, lisää mausteet kuullotettujen sipulien joukkoon.
  4. Sekoita tomaattisoseet ja sokeri seokseen.
  5. Lisää paistetut kananpalat ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  6. Lisää kerma haudutuksen loppuvaiheessa ja mausta kastike suolalla.
  7. Lisää viimeiseksi silputtu persilja.
  8. Nauti butter chicken pannuleivän ja rapean salaatin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!