Pakastimesta löytyy vielä kaikenlaista, kuten kesäkurpitsoista valmistettua sosetta ja nokkosta. Niinpä meillä syötiin pinaattikeiton sijaan nokkos-kurpitsakeittoa. Varsinaista luomukeittoa ja voimaruokaa. Kurpitsat itsekasvatettuja ja nokkoset itsekerättyjä.
Tuontikurpitsaa on saatavilla kaupasta, jos sinun pakastimestasi ei löydy kurpitsasosetta. Minun soseeni oli valmistettu näin (klik). Nokkosen voit korvata pinaatilla.
Nokkos-kesäkurpitsakeitto:
- 8 dl kurpitsasosetta (klik)
- 5 dl vettä
- 200 g pakastettua nokkosta (pinaattia)
- 1 tl kuivattua luomubasilikaa
- valkopippuria myllystä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl vettä + 1,5 rkl perunajauhoa
- suolaa
- Mittaa kattilaan kurpitsasose, vesi ja nokkonen.
- Anna seoksen kiehahtaa, pienennä lämpöä ja mausta basilikalla ja valkopippurilla.
- Lisää kerma keiton joukkoon, anna keiton kiehua hetki pienellä lämmöllä.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja suurusta keitto.
- Mausta suolalla.
- Tarjoa keiton kanssa keitettyjä kananmunanpuolikkaita ja tuoretta leipää.
Jos pidän vihreää oksaa sydämmelläni, laulava lintu kyllä tulee.
- Kiinalainen sananlasku -
- Kiinalainen sananlasku -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!