sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Nokkos-kesäkurpitsakeitto


Pakastimesta löytyy vielä kaikenlaista, kuten kesäkurpitsoista valmistettua sosetta ja nokkosta. Niinpä meillä syötiin pinaattikeiton sijaan nokkos-kurpitsakeittoa. Varsinaista luomukeittoa ja voimaruokaa. Kurpitsat itsekasvatettuja ja nokkoset itsekerättyjä.
Tuontikurpitsaa on saatavilla kaupasta, jos sinun pakastimestasi ei löydy kurpitsasosetta. Minun soseeni oli valmistettu näin (klik). Nokkosen voit korvata pinaatilla.


Nokkos-kesäkurpitsakeitto:

  • 8 dl kurpitsasosetta (klik)
  • 5 dl vettä
  • 200 g pakastettua nokkosta (pinaattia)
  • 1 tl kuivattua luomubasilikaa
  • valkopippuria myllystä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl vettä + 1,5 rkl perunajauhoa
  • suolaa

  1. Mittaa kattilaan kurpitsasose, vesi ja nokkonen.
  2. Anna seoksen kiehahtaa, pienennä lämpöä ja mausta basilikalla ja valkopippurilla.
  3. Lisää kerma keiton joukkoon, anna keiton kiehua hetki pienellä lämmöllä. 
  4. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja suurusta keitto.
  5. Mausta suolalla.
  6. Tarjoa keiton kanssa keitettyjä kananmunanpuolikkaita ja tuoretta leipää.


Jos pidän vihreää oksaa sydämmelläni, laulava lintu kyllä tulee. 
- Kiinalainen sananlasku -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!