tiistai 24. maaliskuuta 2015

Itse valmistettu levite


Ruoka-ahdistusta...

Millaista levitettä sinä käytät leivän päällä?
Millaisia rasvoja ja öljyjä valitset?
Entäs mitä lapsille syötetään kouluruokailussa?
Keijua, uhh...

Pitkään keskustelimme Vallattomassa Keittiössä levitepolitiikasta, ennenkuin ryhdyimme toimeen.
Vihdoin otimme käyttöön itse luomutuotteista valmistetun levitteen. 
Superhelppoa, miksi ihmeessä emme tarttunut toimeen aiemmin?
Ohjeen levitteeseen löysin Terveyden Tukipilarit sivustolta (klik).

Ensimmäisellä kerralla valmistin ihan peruslevitettä, 
ensi kerralla taidan sekoittaa mukaan kuivattua nokkosta ja valkosipulia.


Itse valmistettu levite:

  • 100 g luomuvoita
  • 1 dl luomu kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • ripaus Kalaharin suolaa
  1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä.
  2. Laita pehmennyt voi ja oliiviöljy tehosekoittimeen, pyöräytä tasaiseksi seokseksi.
  3. Valuta rasvojen joukkoon vesi tasaisena nauhana koneen käydessä.
  4. Lisää suola.
  5. Siirrä levite omaan astiaan ja nosta jääkaappiin.
  6. Käytä leivän päällä ja ruoanlaitossa.




-Kokeile uusia ruokia-

-Syö ajatuksella-

-Kuuntele kehoasi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!